Health Solutions Network

kalogirou

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για εσάς;

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η επιλογή ενός αποτελεσματικού αντηλιακού δεν είναι τόσο απλή όσο ήταν. Η νέα γενιά των αντηλιακών στην αγορά περιέχει το Helioplex – σχεδιασμένο να προσφέρει περισσότερη προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Με δεδομένες όλες τις νέες επιλογές, πώς μπορείς να ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο αντηλιακό για εσένα;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η προσπάθεια σύγκρισης ενός αντηλιακού με άλλο μπορεί να είναι πολύπλοκη. Ενώ η επιλογή του καλύτερου αντηλιακού είναι σημαντική, ίσως ακόμα πιο κρίσιμη είναι η ορθή χρήση του -κάτι που δεν το κάνουμε πολλοί. Έτσι, εδώ έχουμε όσα πρέπει να ξέρεις.

Τα αντηλιακά προστατεύουν από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου με δύο τρόπους. Διασκορπίζουν το φως, αντανακλώντας το μακριά από το σώμα, αλλά και απορροφούν τις ακτίνες UV πριν φτάσουν στο δέρμα.

Πριν από μερικά χρόνια, η επιλογή ενός καλού αντιηλιακού σήμαινε ότι απλά έψαχνες για έναν υψηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF) – ο οποίος αξιολογεί πόσο καλά προστατεύει το αντηλιακό από έναν τύπο ακτινοβολίας UV που προκαλεί καρκίνο, υπεριώδη B (UVB) για αποκλεισμό μόνο των ακτινών UVB. Η έρευνα έδειξε ότι οι υπεριώδεις ακτίνες Α (UVA) αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Ενώ οι ακτίνες UVA προκαλούν ηλιακό έγκαυμα, διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και προκαλούν ρυτίδες.

Ποιο είναι το καλύτερο αντηλιακό για εσένα λοιπόν; Σαφώς, θα χρειαστείς αντηλιακό με προστασία ευρέος φάσματος ή πολλαπλών φάσεων τόσο για UVB όσο και για UVA. Τα συστατικά με προστασία ευρέος φάσματος περιλαμβάνουν βενζοφαινόνες (οξυβενζόνη), κινναμωμικά (κινναμωμικό οκτυλομεθυλεστέρα και κινοξικό), σουλισοβενζόνη, σαλικυλικά άλατα, διοξείδιο τιτανίου, οξείδιο ψευδαργύρου, αβοβενζόνη (Parsol 1789) και εκμασουλίνη (Mexoryl SX).

SPF 15 ή υψηλότερη για προστασία από UVB. Ο συντελεστής SPF καθορίζει πόσο αποτελεσματικό είναι το αντηλιακό για την πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων που προκαλούνται από τις ακτίνες UVB. Αν κανονικά μπορείς να μείνεις στον ήλιο και να μην καείς για 10 λεπτά, το SPF 15 πολλαπλασιάζεται αυτό με συντελεστή 15, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσες να μείνεις 150 λεπτά χωρίς κάψιμο.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, το SPF 15 είναι εντάξει. Αλλά οι άνθρωποι που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος ή καταστάσεις όπως ο λύκος που αυξάνουν την ευαισθησία στο ηλιακό φως θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το SPF 30 ή μεγαλύτερο.

Λάβε υπόψη ότι όσο υψηλότερο είναι το SPF, τόσο μικρότερο είναι το αυξημένο όφελος: αντίθετα με ό, τι νομίζετε, το SPF 30 δεν είναι διπλάσιο από το SPF 15. Ενώ το SPF 15 φιλτράρει το 93% της UVB, το SPF 30 φιλτράρει το 97% , μόνο μια μικρή βελτίωση.

Προστασία UVA. Δεν υπάρχει βαθμολογία που να λέει πόσο καλό αντηλιακό είναι στο να εμποδίζει τις ακτίνες UVA. Έτσι, όταν πρόκειται για προστασία UVA, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά. Θα πρέπει να κοιτάξεις για αντηλιακό που περιέχει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω: ecamsule, avobenzone, oxybenzone, διοξείδιο του τιτανίου, sulisobenzone ή οξείδιο του ψευδαργύρου. Οποιοσδήποτε από αυτά κάνουν καλό.

Τέλος, οι άνθρωποι που έχουν ευαίσθητες επιδερμίδες ή δερματικές παθήσεις όπως ακμή μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη χρήση αντηλιακών για παιδιά. Προτίμησε το διοξείδιο του τιτανίου ή το οξείδιο του ψευδαργύρου αντί για χημικά όπως το παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ (PABA), διοξυβενζόνη, οξυβενζόνη ή σουλισοβενζόνη. Εάν έχεις ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργίες, απόφυγε τα αντηλιακά με αλκοόλ, αρώματα ή συντηρητικά.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions