Health Solutions Network

620x90 kontogiannis

Να πως θα επανέλθουν τα μαλλιά σας μετά τις διακοπές

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021
healthsolutions

Όπως είναι λογικό, μετά την (υπερβολική) έκθεση στον ήλιο, είναι πολλά αυτά που πρέπει να περιποιηθούμε και να ενυδατώσουμε, ανάμεσά τους και τα μαλλιά μας.

Άλλωστε είναι δεδομένο ότι κανείς δεν θέλει να υποδεχτεί το φθινόπωρο με ένα φριζαρισμένο, μπερδεμένο hairstyle. Το τριχωτό της κεφαλής, είναι εξίσου ευαίσθητο στον ήλιο με το δέρμα μας. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές χρειάζεται τη σωστή περιποίηση.

Η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως (ειδικά για παρατεταμένη χρονική περίοδο) όχι μόνο βλάπτει την επιδερμίδα των μαλλιών, αλλά διασπά και την κερατίνη -μια φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά- με αποτέλεσμα η θερμότητα και ο ήλιος να διεισδύουν στα μαλλιά πολύ πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται θαμπά και τρομερά εύθραυστα.

Μία απλή δοκιμή 3 βημάτων θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε την ποιότητα των μαλλιών σας.

Βήμα 1 - Είναι τα μαλλιά σας ξηρά;

Τα μαλλιά που τρέφονται καλά και είναι υγιή θα πρέπει να είναι πολύ εύκαμπτα και να μην σπάνε εύκολα. Για να ελέγξετε τη δύναμη των μαλλιών σας, τυλίξτε μία τούφα γύρω από το δάχτυλό σας και προσπαθήστε να την τεντώσετε μέχρι εκεί που φτάνει. Αν οι τρίχες σπάνε εύκολα, είναι ένδειξη ότι τα μαλλιά σας στερούνται υγρασίας και χρειάζονται επιπλέον θρέψη και ενδυνάμωση. Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και έχουν υποστεί βλάβη από τον ήλιο είναι να ελέγξετε αν οι άκρες από τα μαλλιά που χάνετε είναι λευκές. Τι σημαίνει η λευκή άκρη; Ουσιαστικά είναι ο βολβός που έχει βγει από τον θύλακα.

Βήμα 2 - Είναι η υφή των μαλλιών σας άγρια-τραχιά;

Σε κανέναν δεν αρέσει μια τραχιά υφή όταν πρόκειται για μαλλιά. Η υφή που στοχεύουμε όλοι είναι η μεταξένια, η απαλή. Για να δοκιμάσετε την υφή τους, περάστε απαλά τα χέρια σας πάνω από τα μαλλιά σας όταν είναι στεγνά.

Στα πορώδη μαλλιά οι κλίμακες της επιδερμίδας επικαλύπτονται και επιτρέπουν στην υγρασία να διεισδύει και συγκρατείται στον άξονα των μαλλιών. Αν τα μαλλιά σας δεν είναι πορώδη, αυτό σημαίνει ότι η τρίχα σας δεν επιτρέπει καθόλου τη διείσδυση υγρασίας. Αυτό οδηγεί σε συσσώρευση προϊόντος στην επιφάνεια των μαλλιών και στο τριχωτό της κεφαλής.

Αν έχετε υποστεί μεγάλη βλάβη από τον ήλιο, είναι πιθανό τα μαλλιά σας να έχουν τραχιά υφή ακόμα και όταν είναι στεγνά. Επίσης, ίσως να είναι πιο πυκνά στην κορυφή, όπου η πλειοψηφία των ηλιακών βλαβών λαμβάνει χώρα λόγω της συνεχούς έκθεσης σε άμεσο ηλιακό φως.

Βήμα 3 - Αποχρωματίζονται τα μαλλιά σας;

Όταν τα βαμμένα μαλλιά εκτίθενται σε ακτίνες UVA και UVB αλλάζουν χρώμα, ενώ τα φυσικά γίνονται θαμπά.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε: Το υπεριώδες κύμα Α (UVA) διεισδύει βαθιά στο χόριο και την επιδερμίδα των μαλλιών και το υπεριώδες Β κυμάτων (UVB) συνήθως καίει τα επιφανειακά στρώματα, το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Εάν έχετε σκούρα μαλλιά, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά γύρω από το στέμμα του κεφαλιού σας έχουν γίνει πιο ανοιχτά ή ότι έχετε καφέ-κόκκινες ανταύγειες. Αυτά είναι σίγουρα σημάδια βλάβης από τον ήλιο (πιθανότατα ως αποτέλεσμα της UVA) και απαιτούν άμεση προσοχή.

Υποθέτοντας ότι τα μαλλιά σας δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όσο πιο γρήγορα μπορέσετε να... αναστήσετε τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι η ζημιά να είναι μακροχρόνια.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε;

Εφαρμόστε μια θρεπτική μάσκα

Το μόνο που χρειάζεται είναι πέντε λεπτά για να απολαύσετε μία έντονα ενυδατική μάσκα  για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας.

Εμπλουτισμένη σε αντιοξειδωτικό έλαιο αργκάν και θρεπτικά συστατικά, ενυδατώνει και βελτιώνει την υφή, την ελαστικότητα, τη λάμψη και τη διαχείριση των μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε θεραπεία μαλλιών

Ένας ενυδατικός ορός είναι ιδανικός για εκείνους που θέλουν να εφαρμόσουν μια θεραπεία στα μαλλιά τους, αλλά έχουν λίγο χρόνο. Εφαρμόστε το πριν πέσετε για ύπνο και αφήστε το όλη τη νύχτα.

Επανεξετάστε τη ρουτίνα πλύσης των μαλλιών σας

Είναι πολύ συνηθισμένο να πλένουμε υπερβολικά τα μαλλιά μας. Ναι, το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το υπερβολικό πλύσιμο των μαλλιών δεν κάνει καλό! Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό να αφαιρείτε από τα μαλλιά το φυσικό τους λάδι (σμήγμα), αναγκάζοντας τους αδένες σας να δουλεύουν υπερωρίες για να παράγουν ακόμη περισσότερο λάδι-λιπαρότητα. Έτσι καταλήγετε σε έναν φαύλο κύκλο υπερβολικού πλυσίματος μαλλιών που γίνεται γρήγορα λιπαρός.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2022 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions