Health Solutions Network

kalogirou

Αιμορροΐδες: Αυτές είναι οι αιτίες, τα συμπτώματα και η ανώδυνη, αποτελεσματική θεραπεία

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Οι αιμορροΐδες είναι ένα καθημερινό πρόβλημα για χιλιάδες ανθρώπους που υποφέρουν. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγεί κάποιος, χωρίς να ταλαιπωρηθεί; Ο Γενικός Χειρουργός Αθανάσιος Δερβίσογλου έχει όλες τις απαντήσεις.

Γενικές πληροφορίες για τις αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους από τη γέννηση τους και είναι το σύνολο των αγγείων που τροφοδοτούν με αίμα τον πρωκτό. Αιμορροϊδοπάθεια είναι η νόσος των αιμορροΐδων.

Ως γενεσιουργός αιτία αυτής της πάθησης θεωρείται η αιμορροϊδική υπέρταση, η οποία προκαλείται από διάφορους παράγοντες, με κύριο το στρες και τον σπασμό του πρωκτικού σφιγκτήρα. Άλλοι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη της νόσου, είναι η ηλικία (μεγαλύτερη ευπάθεια σε άτομα άνω των 45 ετών), οι τροφές που είναι χαμηλές σε περιεκτικότητα ινών και προκαλούν δυσκοιλιότητα, το αλκοόλ, το κάπνισμα, θερμικά, χημικά και μηχανικά ερεθίσματα (π.χ. θερμά λουτρά, τραυματισμός εκ δυσκοιλιότητος, κύηση – τοκετός, παχυσαρκία, άρση βαρών κλπ), η ιδιοπαθής δυσκοιλιότητα, η πολύωρη παραμονή στην τουαλέτα, η αναβολή των κενώσεων, ο χρόνιος βήχας, η καθιστική ζωή, η ηπατοπάθεια, οι όγκοι της περιοχής της πυέλου, ο καρκίνος του ορθού, οι παθήσεις του προστάτη κ.α.

Η αιμορροϊδοπάθεια χωρίζεται σε 4 στάδια κατά Goligher:

1ου βαθμού (G-I): οι αιμορροϊδικοί όζοι δεν προπίπτουν (δηλαδή δεν προβάλλουν ή εξέχουν) από τον πρωκτό αλλά μπορεί, να θρομβωθούν προκαλώντας πόνο, ή να αιμορραγήσουν.

2ου βαθμού (G-II): οι αιμορροϊδικοί όζοι προπίπτουν από τον πρωκτό κατά την κένωση και επανέρχονται μετά το πέρας της («αυτόματη ανάταξη»). Μπορεί, τόσο να θρομβωθούν προκαλώντας πόνο, όσο και να αιμορραγήσουν.

3ου βαθμού (G-III): οι αιμορροϊδικοί όζοι προπίπτουν από τον πρωκτό κατά την κένωση και δεν επανέρχονται μετά το πέρας της. Θα πρέπει ο ασθενής να τις επαναφέρει στη θέση τους (εντός του ορθού) με το δάκτυλο («μηχανική ανάταξη»). Αιμορραγούν και θρομβώνονται συχνότατα, ειδικά αν δεν αναταχθούν

4ου βαθμού (G-IV): Μόνιμη πρόπτωση των αιμορροϊδικών όζων. Δεν δύναται να αναταχθούν. Η έκθεση τους στο εξωτερικό περιβάλλον προκαλεί εντονότατη αιμορραγία, καθώς και εξέλκωση (τραυματισμός, αλλοίωση και διάνοιξη) του βλεννογόνου.

Ο ρόλος της διατροφής

Όπως προαναφέρθηκε, οι τροφές που είναι χαμηλές σε περιεκτικότητα ινών και προκαλούν δυσκοιλιότητα μπορεί να οδηγήσουν σε επιδείνωση της αιμορροϊδοπάθειας. Ως παραδείγματα αναφέρονται: το αλκοόλ, τα επεξεργασμένα (“έτοιμα”) φαγητά, το κρέας, τα γάλα και τα γαλακτοκομικά, καθώς και οι τροφές που περιέχουν αλεύρι (άσπρο ψωμί, πίτες κλπ).

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, άνθρωποι οι οποίοι έχουν χαμηλό δείκτη στρες, γυμνάζονται, καταναλώνουν αρκετά υγρά και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα ινών, έχουν κατά πολύ μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης της αιμορροϊδοπάθειας.

Η σωστή αντιμετώπιση σε περιόδους έξαρσης

Η επίσκεψη σε ειδικό Χειρουργό, ώστε ο ασθενής να εξετασθεί και να αποφασισθεί βάση του σταδίου της νόσου, η καταλληλότερη θεραπευτική αγωγή.

Χειρουργική ή συντηρητική θεραπεία;

Σύμφωνα με τα έως σήμερα ισχύοντα ιατρικά πρωτόκολλα, η αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας είναι αμιγώς χειρουργική, με εξαίρεση το πρώτο στάδιο, κατά το οποίο μπορεί να χορηγηθεί συντηρητική αγωγή. Δυστυχώς η νόσος των αιμορροΐδων είναι δυνητικά επιδεινούμενη και η χειρουργική αντιμετώπιση είναι στο τέλος αναπόφευκτη. Όσο γρηγορότερα εφαρμοσθεί, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει η θεραπεία. Επίσης, μειώνεται ο συνολικός χρόνος που ο ασθενής ταλαιπωρείται με συμπτώματα, καθώς και οι πιθανές επικίνδυνες επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν σε προχωρημένα στάδια της πάθησης.

Διαβάστε αναλυτικά τι δηλώσαν οι ασθενείς του κου Δερβισογλου μετά τις επεμβάσεις τους

Γνωρίστε την σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης των αιμορροΐδων και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της

Οι σύγχρονες τεχνικές LASER, έχουν αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας. Η αιμοροϊδοπλαστική με LASER (LHP) αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισης της νόσου των αιμορροΐδων.

Η συγκεκριμένη τεχνική προσέγγιση στοχεύει στην διακοπή της αιματικής ροής από τις αιμορροϊδικές αρτηρίες προς τις αιμορροϊδικές φλέβες και στην αποσυμφόρηση των αιμορροϊδικών φλεβών. Και οι δύο στόχοι επιτυγχάνονται κατόπιν επέμβασης με τη χρήση ειδικής οπτικής ίνας και εφαρμογής της ενέργειας LASER εντός των αιμορροΐδων.

Η αιμοροϊδοπλαστική με LASER φέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων σε σχέση με τις παλαιότερες μεθόδους, όπως ο σύντομος επεμβατικός χρόνος (15-20 λεπτά), η αποφυγή δημιουργίας τραύματος από την επέμβαση (τεχνική χωρίς τομές), η απαλλαγή της μετεγχειρητικής φροντίδας και της μακρόχρονης ιατρικής παρακολούθησης (δεν χρειάζονται καθημερινές αλλαγές, ούτε τοποθέτηση γαζών ή τοπικών φαρμάκων κλπ), ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών μετά την επέμβαση είναι αμελητέος.

Μην καθυστερείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα!

Η αιμορροϊδοπάθεια λόγο των ιδιαίτερων συμπτωμάτων της (έντονος κνησμός - φαγούρα, πόνος, αιμορραγία κ.α.) ταλαιπωρεί τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα και επαναλαμβανόμενα με κάθε νέο επεισόδιο, σε βαθμό που αλλοιώνει τόσο την καθημερινότητα του, όσο και την ποιότητα ζωής του. Επίσης σε προχωρημένα στάδια μπορεί να αποβεί ακόμη και επικίνδυνη για την ζωή του.

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

Η πλέον σύγχρονή χειρουργική τεχνική αντιμετώπισης, η αιμοροϊδοπλαστική με LASER, είναι ατραυματική αναίμακτη κι ανώδυνη, καθώς εφαρμόζεται σε περιοχή που δεν υπάρχουν αισθητήρια νεύρα και ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία της. Έτσι, ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από λίγες ώρες από την επέμβαση, μπορεί να κάνει μπάνιο άμεσα, ενώ οι κενώσεις είναι φυσιολογικές και ανώδυνες. Ο ασθενής δεν χρειάζεται πια να φοβάται τη χειρουργική θεραπεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Δρ. Aθανάσιο Δερβίσογλου, Γενικός Χειρουργός, τηλ: 210 7700200, 697 222 2200 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.adlaser.gr

Ο Δρ. Αθανάσιος Α. Δερβίσογλου είναι Γενικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευθεί στα Πανεπιστήμια “Columbia” & “Weill Cornell” της Νέας Υόρκης. Κατά το παρελθόν, έχει θητεύσει ως Επιμελητής στο Γ. Ν. Νικαίας, ενώ από το 2006 δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Επίσης έχει συμβάλλει στην ιατρική έρευνα, ανάπτυξη και εκπαίδευση με πλούσιο συγγραφικό έργο (πάνω από 180 δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά, τόσο διεθνή, όσο και ελληνικά και 25 συμμετοχές ή πλήρεις εγγραφές σε ιατρικά βιβλία), έχει βραβευθεί από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικών Λοιμώξεων και έχει λάβει μέρος σε πληθώρα ιατρικών συνεδρίων, μεταξύ των οποίων και αυτά του “American College of Surgeons”. Είναι μέλος της “Διεθνούς Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος” και της “Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικών Λοιμώξεων”. Τέλος, ο Δρ Α. Δερβίσογλου είναι ένας εκ των συντελεστών συγγραφής των διεθνών οδηγιών για την λαπαροσκοπική χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων των χοληφόρων. Κύριο πεδίο ειδίκευσης του αποτελεί η Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, η Λαπαροσκοπική Χειρουργική και η Χειρουργική Laser.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions