Health Solutions Network

620x90 kontogiannis

Face control: Τα μυστικά της δερμοανάλυσης

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014
Ροδοπούλου Βίλλυ

Πλαστικός Χειρουργός

Η καινούρια κάμερα που πρωταγωνιστεί στις θεραπείες πρόληψης λέγεται Dermacheck και βλέπει το δέρμα από μέσα. Σκοπός είναι η πρόληψη της πρόωρης γήρανσης με την κατάλληλη θεραπεία.

Μια κάμερα φωτογραφίζει το πρόσωπό σας και τα δεδομένα αποθηκεύονται στον υπολογιστή. Ο γιατρός έχει μπροστά του στοιχεία που δεν φαίνονται με την κλινική εξέταση και τα οποία αποκαλύπτουν τι γίνεται στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Σύμφωνα με αυτά, σε λίγο καιρό θα εμφανίσετε ρυτίδες στις ρινοπαρειακές, ενώ ένα μικρό μέλασμα μπορεί να παρουσιαστεί στην παρειά. Βλέποντας όλα τα παραπάνω ο γιατρός κάνει την κατάλληλη θεραπεία με σκοπό να προλάβει την εμφάνιση και εξέλιξη των βλαβών.

Το έξυπνο scanning
Η συσκευή κάνει λεπτομερή δερμοανάλυση ανιχνεύοντας ακόμα και τα ευρήματα της φωτογήρανσης προτού παρουσιαστούν στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έπειτα από χρόνια έκθεσης στον ήλιο το δέρμα εμφανίζει αφυδάτωση, απώλεια της ελαστικότητας, μελαγχρωματικές βλάβες (μέλασμα κ.λπ.), ευρυαγγείες, αύξηση των ρυτίδων σε αριθμό και βάθος εξαιτίας της ελάττωσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης και της καταστροφής του DNA των κυττάρων. Όλα αυτά παρουσιάζονται σε βάθος χρόνου. Εκτός από την πρόληψη με αντιηλιακή προστασία, ένα εξαιρετικό εργαλείο για να τα δούμε έγκαιρα είναι η κάμερα Dermacheck.

Το σύστημα Dermacheck κάνει δερμοανάλυση με τη βοήθεια μιας πηγής φωτός (LED). Βλέπει ακόμα πόρους, σμήγμα και τον τόνο του δέρματος. Με όλα τα παραπάνω ο γιατρός μπορεί να διαπιστώσει την έκταση των βλαβών που έχουν προκληθεί και να καθορίσει τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισής τους. Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να έχει την ακριβή εικόνα με τα ψεγάδια στο πρόσωπο, ώστε να προσφέρει διάγνωση και βάσει του λογισμικού που διαθέτει, να προτείνει τις κατάλληλες θεραπείες. Αυτές βεβαίως εγκρίνονται και εμπλουτίζονται από τον εξειδικευμένο γιατρό.

Ποιες θεραπείες προτείνει ο γιατρός;

Δερμοκαλλυντικά : Η πιο απλή κι εύκολη επιλογή για πρόληψη είναι ο συνδυασμός ορισμένων προϊόντων, που δεν υπάρχουν στο εμπόριο. Το δυνατό τους σημείο είναι ότι περιέχουν σε ικανοποιητική ποσότητα δραστικές ουσίες όπως Α-υδροξυοξέα, σαλικυλικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, συνένζυμο Q, ιμικουιμόδη, φλουορακίλη και ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α). Αυτές προσφέρουν ανάπλαση, αντιοξειδωτική προστασία, απομάκρυνση των επιφανειακών νεκρών κυττάρων. Ωστόσο, επειδή μπορεί να ερεθίσουν, θα πρέπει η εφαρμογή τους να γίνεται με τη συγκατάθεση του γιατρού.

Πίλινγκ: Για πιο ολοκληρωμένη δράση προτείνεται η ήπια απολέπιση με ελαφριά χημικά
πίλινγκ είτε γλυκολικού οξέος 70%, είτε τριχλωροξικού οξέος (ΤCA). Αυτά προάγουν την ανανέωση της επιδερμίδας διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, λειαίνουν τις ρυτίδες και βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος.

Μικροδερμοαπόξεση : Οι «διαμαντένιες» κεφαλές βοηθούν στη μηχανική λείανση της επι-δερμίδας, προσφέροντας λάμψη. Σε συνδυασμό με την επαναστατική μέθοδο μεσοθερα-πείας Micro-Chanelling (μικρο-διαύλων), με την ανώδυνη έγχυση των κατάλληλων ουσιών βελτιώνουμε σημαντικά την όψη του δέρματος.

IPL : Για τις ευρυαγγείες η χρήση του παλμικού φωτός (IPL) αποτελεί την ενδεδειγμένη
λύση.

Ενέσιμα : Για την αντιμετώπιση των ρυτίδων οι ιδανικές θεραπείες είναι η εφαρμογή της
βοτουλινικής τοξίνης Α (Botox, Dysport) και των ενέσιμων εμφυτευμάτων (υαλουρονικό οξύ). Η διάρκειά τους κρατά πολλούς μήνες.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2022 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions