Health Solutions Network

Anastasopoulos

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε Face Lifting

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018

Όσο χρήματα και αν επενδύσετε για την αγορά ακριβών προϊόντων  που υπόσχονται μείωση των ρυτίδων, κανένα δεν μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο είναι το Face lift. Η Ρυτιδεκτομή, είναι μια σχετικά ανώδυνη επέμβαση, που θα σας απαλλάξει για πολλά χρόνια από τις ρυτίδες του προσώπου και του λαιμού και μπορεί παράλληλα να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ομορφιάς. Ο πλαστικός χειρουργός, Τάσος Αναστασόπουλος, δίνει, μιλώντας στο health4you.gr, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που ενδεχομένως ενδιαφέρουν γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να υποβληθούν σε αυτήν την επέμβαση, για να βελτιώσουν την εικόνα του προσώπου τους.

Τι επιτυγχάνεται μέσω της επέμβασης του Face Lifting;

H Ρυτιδεκτομή ή αλλιώς  Face lift, είναι η χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει τα εμφανή σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο και το λαιμό. Η απώλεια του νεανικού περιγράμματος του προσώπου είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως η βαρύτητα, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα αλλά και η κληρονομικότητα και το stress. Με αυτήν την επέμβαση δεν αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ούτε σταματά η διαδικασία της  γήρανσης. Αυτό που επιτυγχάνεται είναι η σημαντική ανανέωση του προσώπου με την εξάλειψη των ρυτίδων και της χαλάρωσης των ιστών και η  επαναφορά μιας πιο νεανικής όψης. 

Υπάρχουν περιορισμοί και ποιες γυναίκες θεωρούνται υποψήφιες για το Face lift;

Για να θεωρηθεί κάποια γυναίκα ιδανική υποψήφια για την επέμβαση, θα πρέπει: 

•Να είναι υγιής και να μην πάσχει απ’ οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την επούλωση και την αποθεραπεία. 

•Να μην είναι καπνίστρια ή να μπορεί να μειώσει/διακόψει το κάπνισμα για 2-3 εβδομάδες, πριν και μετά την επέμβαση. 

•Να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες, ως προς το αποτέλεσμα. 

Ποιες είναι οι συνηθέστερες τεχνικές και τι μπορούν να διορθώσουν;

Οι συνηθέστερες τεχνικές είναι τρεις: 

Κλασική-παραδοσιακή: η τομή εκτείνεται από τη γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους, συνεχίζει γύρω από τα αυτιά και καταλήγει στο κάτω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Ενδέχεται να επιλεγεί και μία δεύτερη τομή κάτω από το πηγούνι για να βελτιώσει την εικόνα του γερασμένου λαιμού. Κατά τη διαδικασία της επέμβασης, ανασχηματίζεται το πρόσωπο, το σαγόνι και ο λαιμός, ο υποκείμενος ιστός διαμορφώνεται κατάλληλα και τα κατώτερα στρώματα του προσώπου και των μυών ανορθώνονται. Το δέρμα τεντώνεται και η περίσσεια δέρματος απομακρύνεται. Οι έντονες ρυτίδες, λειαίνονται. Το πρόσωπο επανακτά ένα νεανικό περίγραμμα. 

Μέθοδος των περιορισμένων τομών (mini facelift) : εφαρμόζεται σε άτομα με μικρή χαλάρωση δέρματος. Συνήθως, οι τομές ξεκινούν λίγο μπροστά από το αυτί, επεκτείνονται στη φυσική πτυχή μπροστά από το λοβό και τελειώνουν ακριβώς πίσω από το αυτί. 

Ανόρθωση λαιμού: εάν στη ρυτιδεκτομή έχει προγραμματιστεί και ανόρθωση λαιμού, τότε η τομή ξεκινά στο μπροστινό μέρος του λοβού του αυτιού και αναδιπλώνεται πίσω από αυτό, καταλήγοντας στο κάτω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Με την τομή αυτή διορθώνεται το διπλοσάγονο, τεντώνεται το χαλαρό δέρμα του λαιμού και απομακρύνεται η συσσώρευση λίπους κάτω από το σαγόνι, ενώ μπορεί να αποκατασταθεί και ο μυϊκός τόνος του λαιμού, συνολικά. 

Με την ολοκλήρωση της ρυτιδεκτομής, οι τομές συρράπτονται στη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής και στις φυσικές πτυχώσεις του προσώπου και των αυτιών. 

Η ρυτιδεκτομή πραγματοποιείται, είτε με γενική αναισθησία, είτε με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης, ανάλογα με την έκταση της επέμβασης και τις επιθυμητές αλλαγές που έχουν προεπιλεγεί και προαποφασιστεί.

Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αποθεραπεία;

Το οίδημα και οι μελανιές του προσώπου υποχωρούν σε χρονικό διάστημα 2-4 εβδομάδων. Σε όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας, το άτομο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ώστε να μην ασκείται πίεση ή να τραυματίζεται η χειρουργημένη περιοχή, ενώ θα πρέπει ν’ ακολουθεί σχολαστικά τις οδηγίες του χειρουργού, οι οποίες θα βοηθήσουν να αποθεραπευτεί πλήρως, χωρίς παρενέργειες και στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Το δέρμα θα μείνει για πάντα νέο και λείο μετά το  Face lift;

Η διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας χρειάζεται φροντίδα με συνεχή προστασία από τον ήλιο καθώς και ενυδάτωση. Τα τελικά αποτελέσματα, αποκαθιστούν τη νεανική όψη και βοηθούν στην αυτοπεποίθηση του ατόμου. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα και ο τύπος του δέρματος, ο τρόπος ζωής, η ηλικία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η επέμβαση. Γενικά κυμαίνονται από 5 έως 10 χρόνια.

Για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.tasosanastasopoulos.gr ή μιλήστε απευθείας με τον Πλαστικό Χειρουργό, κο Αναστασόπουλο Τάσο στο 6974196938.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2018 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions