Health Solutions Network

Κατάθλιψη Χριστουγέννων: Ποιους αφορά και από πού πηγάζει;

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021
healthsolutions

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο λαμπερός μήνας του έτους, μήνας εορταστικός που γίνεται αφορμή να βρεθούμε με συγγενείς και φίλους και να αποδράσουμε από την καθημερινότητά μας. Υπάρχει όμως, μια μερίδα ανθρώπων για τους οποίους τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν αφορμή για ξέφρενα γλέντια και συνεστιάσεις, αλλά μια εποχή που λαμβάνει ένα αρνητικό πρόσημο και ένα βαρύ ψυχολογικό φορτίο.

Η πρότερη κατάσταση είναι γνωστή και ως «μελαγχολία των γιορτών». Τι είναι όμως, αυτό που την πυροδοτεί;

Αρχικά θε πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να μας αγγίξει όλους κάποια στιγμή στη ζωή μας, εξαιτίας μιας δύσκολης συγκυρίας, όπως π.χ. εξαιτίας ενός χωρισμού ή διαζυγίου, μιας απώλειας αγαπημένου προσώπου, κάποιου προβλήματος υγείας κλπ.

Όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που σταθερά βιώνουν τη μελαγχολία των γιορτών. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ταυτίσει τις γιορτές με μια τραυματική εμπειρία, όπως μοναξιά, δύσκολα παιδικά χρόνια, κάποιο παιδικό τραύμα, τσακωμοί ή εντάσεις στα οικογενειακά τραπέζια, βιώματα δυσάρεστα, που έχουν χαραχθεί στη μνήμη και έχουν επενδυθεί με αρνητικά και δύσκολα συναισθήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions