Health Solutions Network

620x90 kontogiannis

Το διεθνές φεστιβάλ Amicorti με «άρωμα» από Χόλυγουντ και έντονη ελληνική παρουσία

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021
healthsolutions

Με υπέρμετρη λαμπρότητα ολοκληρώθηκε, το Διεθνές Φεστιβάλ AmiCorti στο Peveragno της Ιταλίας, στις 19 Ιουνίου 2021. 

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που εμπνεύστηκε και ίδρυσε η ελληνικής καταγωγής Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ntrita Rosso με διάσημους αστέρες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο

«Πρωταγωνιστής» της εκδήλωσης ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Paul Haggis, νικητής δυο Όσκαρ, γνωστός για τις ταινίες Million Dollar Baby (2004) και Crash (2005).

Την παράσταση, έκλεψε ο ηθοποιός Luigi di Fiore, ο ηθοποιός Massimiliano Frongia, η Καθηγήτρια Χορού Νίκη Δελή, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο 9χρονος ηθοποιός Cristian Petaroscia, η επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ο διάσημος ηθοποιός Edi Gatheghi και ο και ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Evgeny Afineevsky.

foto 2

Ο πρωταγωνιστής της σειράς Casa de Papel, Darko Peric, η Επίτιμος Πρόεδρος ηθοποιός και παραγωγός Gisella Marengo, ο σκηνοθέτης Paolo Manera, o σεναριογράφος και σκηνοθέτης των 2 Όσκαρ Paul Haggis, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Nana Ghana, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Amicorti Ntrita Rossi, ο σεναριογράφος Roger Rueff, η Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

foto 3

Η ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ ήταν πολύ σημαντική αφού στην κριτική επιτροπή μαζί με διακεκριμένες προσωπικότητες από το Hollywood και τον διεθνή κινηματογράφο συμμετείχαν ο Αν. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης και η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca & Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία βραβεύτηκε για τη συμβολή της στο φεστιβάλ και την προώθησή του σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, ως επίσημη προσκεκλημένη στα βραβεία του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Amicorti film festival το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά μηνύματα των διαγωνιζόμενων ταινιών, καθώς και των τοπικών αρχών της επαρχίας του Cuneo.

foto 5

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Amicorti Ntrita Rossi και η επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με τις Αρχές της περιοχής, με τον πρόεδρο του Ferrero Foundation Bartolomeo Salomone και τον καθηγητή Giuseppe Tardivo του Πανεπιστημίου του Τορίνου.

foto 6

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την απονομή των κάτωθι βραβείων της κριτικής επιτροπής.

Βραβείο Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους η ελληνόφωνη ταινία Inverno (Χειμώνας) του ιταλού σκηνοθέτη Giulio Mastromauro με πρωταγωνιστή τον 9χρονο Cristian Petaroscia το οποίο απένειμε ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός των 2 Όσκαρ Paul Haggis, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

To 2o Βραβείο Καλύτερης ταινίας έλαβε το The secret walls, ενώ το καλύτερο σενάριο έλαβε η ταινία Verdiana.

Το σημαντικό βραβείο καλύτερης ερμηνείας κέρδισε η 83χρονη Ινδή ηθοποιός Padmini Sardesai και το 2o βραβείο καλύτερης ερμηνείας έλαβε ο 9χρονος Cristian Petaroscia τον οποίο βράβευσε η Βίκυ Μπαφατάκη.

foto 10

Τέλος, το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους έλαβε η ιταλική ταινία Sassiwood. Για το έργο τους τιμήθηκαν ο σκηνοθέτης Evgeny Afineevsky υποψήφιος για Όσκαρ και Emmys 2019 ο οποίος σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Francesco», ένα ντοκιμαντέρ για τον Πάπα Φραγκίσκο, η Επίτιμος Πρόεδρος ηθοποιός και παραγωγός Gisella Marengo (Hunter Killer, Blackbird κ.ά), ο πρωταγωνιστής της σειράς Casa de Papel, Darko Peric, ενώ μετάλλια απονεμήθηκαν σε όλα τα μέλη της κροτικής επιτροπής και ο Ιταλός ηθοποιός Raoul Bova για την δημιουργία και σκηνοθεσία της ταινίας “Ο τελευταίος αγώνας».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Ntrita Rossi τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ που εκτός από τις πολιτιστικές πτυχές πραγματεύεται σημαντικά κοινωνικά θέματα, όπως την εξάλειψη της βίας γυναικών και παιδιών.

Στο πλευρό της Βίκυς Μπαφατάκη βρισκόταν η κόρη της και καθηγήτρια χορού, Νίκη Δελή.

foto 16

H Βίκυ Μπαφατάκη δήλωσε «Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή του Amicorti και για αυτό ευχαριστώ θερμά την Ntrita Rossi… να συνεργαστώ με θρύλους του παγκόσμιου κινηματογράφου, αλλά εκείνο που με εντυπωσίασε είναι η φιλικότητα, η απλότητα και η ευγένεια των αστέρων του κινηματογράφου που αποδεικνύουν την πεμπτουσία της κινηματογραφικής τέχνης… Συγκινήθηκα πολύ για την ελληνόφωνη ταινία Inverno (Χειμώνας) που βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους και κυρίως για τον ύμνο στην ελληνική γλώσσα του σκηνοθέτη Giulio Mastromauro».

O Καθηγητής Giuseppe Tardivo βράβευσε την επικοινωνιολόγο Βίκυ Μπαφατάκη.,ενώ παρούσα επί σκηνής ήταν και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου.

foto 20

Ο ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος της καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ Amicorti, Inverno (Χειμώνας) είναι μέλος της Ακαδημίας του Ιταλικού Κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Zen Movie. Ευτυχής για την πρωτιά της ταινίας του δήλωσε «Όταν γύριζα αυτή την ταινία ήταν σαν να ταξιδεύω πίσω στο παρελθόν. Έψαξα τις αναμνήσεις μου ως παιδί μέσα στις ακόμα ανοιχτές και από αθεράπευτες πληγές μου από τον θάνατο της μητέρα μου…. Ο τίτλος της ταινίας «Χειμώνας» σημαίνει ακριβώς αυτό. Και μόνο στο τέλος της ταινίας ένιωσα ένα νέο φως… από εκείνη τη στιγμή ένιωσα ανακουφισμένος, ελαφρύς. Ωστόσο, ένιωσα ότι η ιταλική γλώσσα δεν ταιριάζει στην ιστορία. Νομίζω ότι η γλώσσα σε μια ταινία είναι «ο πρωταγωνιστής» όσο οι χαρακτήρες και τα μέρη. Ένιωσα ότι τα ελληνικά ήταν η σωστή γλώσσα. Πάντα αγαπούσα τον ελληνικό πολιτισμό και τον ήχο της γλώσσας, τόσο σκληρό αλλά ταυτόχρονα ζεστό και οικείο. Το χρωστάω στον Giulio Beranek, στενό φίλο και πρωταγωνιστή της ταινίας στο ρόλο του πατέρα του Timo, που με υποστήριξε σε αυτήν την επιλογή. Αυτός (γιος των καρουζέλ) πέρασε την παιδική του ηλικία στην Ελλάδα και βοήθησε τους ηθοποιούς να ερμηνεύσουν σε μια άγνωστη γλώσσα για αυτούς. Είμαι ευτυχής που έκανα αυτήν την επιλογή γιατί πιστεύω ότι ο Έλληνας ταιριάζει απόλυτα στο συναίσθημα της ταινίας μου».

Δύο πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς Casa de Papel, Darko Peric και ο πολιτικός επιστήμων Λεωνίδας Κουλουριανός.

foto 21 252863 263509 type13260

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2022 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions