Health Solutions Network

620x90 kontogiannis

Λαμπροί επιστήμονες και άνθρωποι της τέχνης βραβεύθηκαν στα βραβεία Sciacca στο Βατικανό. Βραβείο Ιατρικής επιστήμης στον Έλληνα χειρουργό Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021
healthsolutions

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11/9 η απονομή των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, για 19η συνεχόμενη χρονιά, στο Campidoglio της Ρώμης. Στον καθιερωμένο θεσμό βραβεύτηκαν διακριθέντες στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού από όλον τον κόσμο, που με το έργο τους συνεισφέρουν στην προαγωγή της ανθρώπινης γνώσης και της Αριστείας σε όλα τα επίπεδα.

Από ελληνικής πλευράς βραβεύθηκε ο ιατρός Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ένας εμβληματικός επιστήμονας που προάγει την ελληνική ιατρική παγκοσμίως.

IMG 3983

Τον Έλληνα Χειρουργό Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη βράβευσε η Πριγκίπισσα Maria Pia Ruspoli. Ο εμβληματικός ρομποτικός χειρουργός δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα το ανθρωπιστικό Ίδρυμα Giuseppe Sciacca για το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο «Ιατρικής» που μου απονεμήθηκε. Κατάγομαι από την Ελλάδα, από το νησί της Καρπάθου, το οποίο ανήκει στα Δωδεκάνησα, όπως το νησί της Κω, όπου γεννήθηκε ο Ιπποκράτης. Ο τομέας μου είναι η γενική χειρουργική και έχω επικεντρωθεί σε τεχνικές αιχμής χρησιμοποιώντας καινοτόμες λαπαροσκοπικές και ρομποτικές τεχνολογίες… Έτυχε να έχω μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες παγκοσμίως σε αυτούς τους τομείς με πάνω από 20.000 επεμβάσεις… Πρόσφατα βραβεύτηκα από την εταιρεία που παράγει τα ρομποτικά συστήματα da Vinci ως κορυφαίος ρομποτικός γενικός χειρουργός παγκοσμίως. Αυτό το βραβείο όμως είναι διαφορετικό. Δεν είναι για τις χειρουργικές μου ικανότητες ή επειδή ξέρω πώς να χρησιμοποιώ την πιο σύγχρονη αεροδιαστημική τεχνολογία, ώστε να επιλύω χειρουργικά προβλήματα. Προέρχεται από το ανθρωπιστικό Ίδρυμα Giuseppe Sciacca, το οποίο, σύμφωνα με τους καταστατικούς του σκοπούς, επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει υλοποιήσει μια σειρά πολυποίκιλων έργων σε πολλές χώρες. Η προσήλωση του υψηλού κύρους φορέα επικεντρώνεται ιδιαίτερα προς την ενίσχυση της νεολαίας και τη βοήθεια των πιο αδικημένων. Είναι θεμέλιο για τον πολιτισμό, την παιδεία, την επιστήμη και τον εθελοντισμό….

Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην αγάπη της ζωής μου, τη γυναίκα

μου Μαριλένα, για όλα όσα μου πρόσφερε από την πρώτη μέρα του κοινού μας ταξιδιού στη ζωή! Επίσης στα παιδιά μου Σίσσυ και Μιχάλη»!

Το Απόλυτο Βραβείο απονεμήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη και τον S.E. Αν. Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας στο «παιδί-θαύμα», τον Laurent Simons, ο οποίος στα 11 του χρόνια απέκτησε πτυχίο στη Φυσική και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τεχνητά όργανα, ώστε να επιμηκύνει την ανθρώπινη ζωή.

Αναλυτικά βραβεύθηκαν οι: Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης έλαβε ο 25χρονος Γάλλος Romain Fonteyne, Μηχανικός αεροδιαστημικών συστημάτων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, όπου προετοιμάζει το πρώτο ευρωπαϊκό rover για τον Άρη.

Βραβείο Οικολογίας – Περιβάλλοντος απονεμήθηκε στον Ιρλανδό Fionn Ferreira, 21 ετών από τους Κατερίνα Νίκου, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Sciacca και από τον Αν. Υπεύθυνο Εξωτερικών Υποθέσεων, Αναστάσιο Θεοδωρακέα. Ο Ferreira είναι εφευρέτης μιας οικολογικής μεθόδου για την εξαγωγή μικροπλαστικών σωματιδίων από το νερό για την οποία κατατάχθηκε παγκόσμιος νικητής στην Google Science Fair 2019.

Χορηγοί εκ μέρους της Ελλάδας: Heilelis, Nadia Bele, Prince Ερωτόκριτος, η αλυσίδα καφέ The Espressionist, η επιχείρηση εστίασης ΕΔΕΣΜΑ, οι εταιρείες Labochem και Desamed. Θερμές ευχαριστίες στα Ζαχαροπλαστεία «Παπαπαρασκευάς» & «Κάτι Άλλο» για τα παραδοσιακά γλυκά που γεύτηκαν βραβευθέντες και καλεσμένοι στη Ρώμη, καθώς και το ΕΒΕ Ξάνθης.

Διεθνές Γραφείο G. Sciacca

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2022 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions