Health Solutions Network

620x90 kontogiannis

Το τρίπτυχο του ευ ζην είναι πιο απλό από όσο φανταζόμαστε

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
healthsolutions

Η συζήτηση για την καλή ποιότητα ζωής είναι ένα θέμα που ανοίγει συχνά και θέτει πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες ως καθοριστικούς. Η αποφυγή του άγχους, η συστηματική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή, η σωστή ενυδάτωση και πολλά ακόμα σίγουρα αποτελούν μια λίστα χωρίς τέλος με «must to do» για την αποφυγή προβλημάτων. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίζει κανείς είναι η καρδιά και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργιά και την αποφυγή καρδιακών νοσημάτων. Βάζοντας αυτό το όργανο σε προτεραιότητα, όλα τα υπόλοιπα ωφελούνται και ακολουθούν. Στη Μ. Βρετανία για παράδειγμα, τα εμφράγματα μειώθηκαν κατά 40% από τότε που απαγορεύτηκε το κάπνισμα το 2007, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας. Επίσης, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως το καλό βούρτσισμα των δοντιών συμβάλλει στην καρδιακή προστασία μειώνοντας τα επίπεδα φλεγμονών στο σώμα.

Υπάρχει όμως μια καρδιακή ασθένεια που αποκτούμε όλοι ανεξαιρέτως μετά τα μας χρόνια και ονομάζεται αθηροσκλήρωση, σύμφωνα με τον καρδιολόγο Johannes Hinrich von Borstel. Πρόκειται για τη διαδικασία εναπόθεσης λίπους στις αρτηρίες που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. «Την αποκτά το 100% των ανθρώπων. Είναι κάτι που δεν μπορείτε να σταματήσετε εντελώς από το να συμβεί, αλλά μπορείτε να επηρεάσετε την ταχύτητα ανάπτυξής του», ανακοίνωσε ο von Borstel.

Αποκαλύπτει λοιπόν 3 μυστικά που θεωρεί ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της αθηροσκλήρωση και είναι τα ακόλουθα:

1. Να κάνετε σεξ με κάποιον που αγαπάτε

Οι ενδορφίνες είναι οι ορμόνες εκείνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και δεν είναι οι μόνες. Άλλες 50 ωφέλιμες ουσίες, όπως η ωκυτοκίνη –που προκαλείται από την αγκαλιά- μειώνουν το στρες και την αρτηριακή πίεση, προστατεύοντας την καρδιά και ανεβάζοντας το επίπεδο της ποιότητας ζωής μας.

2. Καθημερινή κατανάλωση ginger ή ωμού σκόρδου

Ο von Borstel υποστηρίζει πως το ginger, τα κρεμμύδια και το σκόρδο ως αντιπηκτικές τροφές βοηθούν στην παροχή αίματος προς όργανα και ιστούς. Η συμβουλή του; Τρίψτε καθημερινά ένα κουταλάκι του γλυκού ginger ή 2-3 κουταλάκια σκόρδο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό ως φυσικό φάρμακο μείωσης της αρτηριακής πίεσης.

3. Τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου

Λιγότερες από 6 ώρες ύπνου το βράδυ; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwick δηλώνουν πως έτσι αποκτούμε 48% περισσότερες πιθανότητες καρδιακής νόσου και 15% μεγαλύτερη πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου. Αντίστοιχα και ο συστηματικός πολύωρος ύπνος μπορεί να αποβεί επικίνδυνος καθώς οι «υπναράδες» 50% διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή ή κάποια άλλη καρδιαγγειακή ασθένεια. Μέτρον άριστον λοιπόν, οι 7-8 ώρες ύπνου είναι η ζρυσή τομή που εξασφαλίζει υγεία και ευεξία.

Διαβάστε επίσης στο NewWoman

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2022 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions