Health Solutions Network

Το τεστ των 3 δευτερολέπτων που δείχνει αν έχεις αφυδατωθεί

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
healthsolutions

Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι ο πρώτος και απαράβατος κανόνας για καλή υγεία καθώς είναι ο καλύτερος, φυσικός τρόπος για την απαραίτητη ενυδάτωση του οργανισμού. Κατά καιρούς βέβαια η ημερήσια ανάγκη για νερό μπορεί να αυξάνεται, ειδικά όταν μιλάμε για άνοδο της θερμοκρασίας ή για απαιτητικές σωματικές εργασίες/έντονη άθληση.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως, πίνοντας νερό, δεν ενεργοποιούμε μόνο τον μεταβολισμό μας αλλά ενυδατώνουμε εσωτερικά τον οργανισμό και εξωτερικά την επιδερμίδα και βοηθάμε στην καλύτερη συνολική λειτουργία του οργανισμού. Σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες, η ημερήσια κατανάλωση πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, με τον αριθμό να ποικίλει ανά περίπτωση.

Υπάρχει  όμως τρόπος να διαπιστώσετε εύκολα αν όντως κρατάτε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο ή αν έχετε έλλειψη νερού; Ο πιο διαδεδομένος τρόπος να το καταλάβετε είναι να τσεκάρετε το χρώμα των ούρων σας. Αν είναι ανοιχτόχρωμα, σχεδόν διάφανα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αν είναι σκούρα και έχουν έντονη μυρωδιά χρειάζεται να αυξήσετε τη συχνότητα που γεμίζετε το ποτήρι σας. Να θυμάστε πάντως πως το χρώμα των ούρων μπορεί να διαφέρει από μέρα σε μέρα και να επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες της διατροφής σας, όπως π.χ η κατανάλωση αλκοόλ.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και το επόμενο, απλό  τεστ για να δείτε αν όντως χρειάζεστε άλλο ένα ποτήρι νερό. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά και το δείκτη του ενός χεριού, τσιμπήστε το δέρμα στο κάτω μέρος της άλλης σας παλάμης. Με αυτή την μικρή κίνηση, το δέρμα «ασπρίζει». Αν επιστρέψει άμεσα στο αρχικό του χρώμα, είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, αλλά αν παίρνει μερικά δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στην αρχική του κοκκινωπή απόχρωση, τότε μάλλον χρειάζεστε περισσότερο νερό. Σύμφωνα με ειδικούς, η ελαστικότητα του δέρματος και η ικανότητα του να επιστρέφει άμεσα στο αρχικό σχήμα και χρώμα συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα ενυδάτωσης.

Το διαβάσαμε στο health4you.gr

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions