Health Solutions Network

620x90 kontogiannis

Μερικές κινήσεις κλειδιά για να αναρρώσεις καλύτερα μετά από καισαρική

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019
healthsolutions

Σχεδόν μια στις τρεις γυναίκες γεννάει με καισαρική τομή, έτσι είναι όλο και πιο σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τη αυτή τη διαδικασία. Καλό είναι να τονιστούν τα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού όταν δεν τίθεται πραγματικό θέμα ασφάλειας είτε της μητέρας, είτε του παιδιού.

Στο υπάρχον άρθρο όμως θα ασχοληθούμε με τα πράγματα που μπορεί να κάνει μια νέα μητέρα για να βοηθήσει την διαδικασία επούλωσης, αμέσως μετά το χειρουργείο.

  1. Πάρε προβιοτικά και κατανάλωνε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα αντιβιοτικά που χορηγούνται στη μητέρα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης μπορούν να επηρεάσουν τα υγιή βακτήρια στο έντερο. Εξαιτίας αυτού, μια μητέρα που έχει υποβληθεί σε καισαρική πρέπει να ζητήσει από το γιατρό της να της δώσει προβιοτικά ή ή αλλιώς ζωντανά βακτήρια, ώστε να αποκαταστήσει την υγιή χλωρίδα του εντέρου. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στo ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και να αποτρέψουν τη διάρροια. Τα ζυμωμένα τρόφιμα παρέχουν παρόμοια οφέλη.

  1. Περπάτα

Μόλις ο γιατρός σου σου επιτρέψει να ξεκινήσεις να ασκείσαι, κάνε μικρές βόλτες για περίπου 30 λεπτά τη φορά. Το περπάτημα μπορεί να απελευθερώσει τα αέρια, να αυξήσει την κυκλοφορία, να μειώσει τον κίνδυνο θρόμβων του αίματος, να βελτιώσει τις λειτουργίες του εντέρου και να βοηθήσει το σώμα να ανακάμψει. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί μια μητέρα από την πρώτη κιόλας μέρα που θα επιστρέψει σπίτι να κάνει κάποιες μικρές βόλτες.

  1. Απόφυγε τα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονές

Η διατροφή είναι σημαντική για τις νέες μητέρες. Περιόρισε τα τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας, το λευκό ψωμί και τα τηγανητά. Δοκίμασε τρόφιμα που καταπολεμούν τη φλεγμονή όπως μούρα, λάχανο, μπρόκολο, καρύδια και σπόρους. Τα τρόφιμα με αμινοξέα, όπως το κοτόπουλο και ο σολομός, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ιστών.

  1. Καταπολέμησε τη δυσκοιλιότητα

Μετά από μια καισαρική, μια νέα μητέρα μπορεί να κινδυνεύει από δυσκοιλιότητα λόγω των ορμονικών αλλαγών, των κουρασμένων μυών του στομάχου ακόμη και λόγω των μειωμένων δραστηριοτήτων. Αυτό όχι μόνο μπορεί να είναι οδυνηρό αλλά μπορεί επίσης να τραυματίσει την τομή. Για να το πολεμήσεις αυτό, θα πρέπει να πίνεις άφθονο νερό, να λαμβάνεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως φρέσκα φρούτα και να ζητήσεις ακόμη και από το γιατρό σου να σου συνταγογραφήσει ένα μαλακτικό υπόθετο.

  1. Παρατήρησε τυχόν σημάδια λοίμωξης

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, είναι σημαντικό να παρακολουθείς τον εαυτό σου για τυχόν σημάδια λοίμωξης. Οι νέες μητέρες πρέπει να ελέγχουν τη θερμοκρασία τους κάθε 24 ώρες και να έχουν επίγνωση του πρηξίματος, του έντονου πόνου, των κόκκινων ραβδώσεων ή των κρυάδων. Εάν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με τον γιατρό σου.

  1. Ξεκουράσου όσο το δυνατόν περισσότερο

Η ξεκούραση είναι σημαντική μετά από οποιαδήποτε σοβαρή χειρουργική επέμβαση και η καισαρική δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενώ ο φόρτος υποχρεώσεων που χρειάζεται ένα νέο μωρό μπορεί να είναι εξαντλητικός, η ανάπαυση είναι πολύ σημαντική για την υγεία σου.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2021 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions