Health Solutions Network

Πως να ξυπνάτε με περισσότερη ενέργεια

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021
healthsolutions

Όλοι μας ψάχνουμε τρόπους για να ξυπνάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μήπως όμως, ξυπνάμε όλοι μας με τις ίδιες άσχημες συνήθειες; Ξυπνάτε το πρωί αφού έχετε πατήσει αρκετές φορές το snooze; Η τυπική σας ρουτίνα περιλαμβάνει το να ντυθείτε βιαστικά για τη δουλειά, να φάτε στα όρθια ένα σάντουιτς και να φύγετε από το σπίτι; Επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι αυτές οι πρωινές συνήθειες μπορεί να σας γεμίσουν στρες και να μειώσουν την ευεξία σας. Άλλωστε, ο τρόπος που ξεκινάτε το πρωινό σας θέτει τις βάσεις για το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα σας και κατ’ επέκταση για το πώς θα αισθάνεστε.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν μια σειρά από ανθυγιεινές πρωινές τελετουργίες που όχι μόνο δημιουργούν στρες στο σώμα και το μυαλό τους, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε επιβάρυνση της υγείας τους. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν ώστε να βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε τις ημέρες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να χτίσετε υγιεινές πρωινές συνήθειες και να βελτιώσετε την ημέρα σας.

Πιείτε νερό

Δεν είναι τυχαίο ότι το νερό χαρακτηρίζεται πηγή ζωής, αφού είναι το δεύτερο απαραίτητο συστατικό για τη ζωή μας μετά το οξυγόνο. Τα οφέλη της επαρκούς ενυδάτωσης είναι πολλά και σημαντικά, μιας και το νερό συμμετέχει στη δομή αλλά και στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, στη σύσταση του αίματος, αλλά και στην προστασία διαφόρων ιστών του σώματος. Αντί λοιπόν να περνάτε κατευθείαν στον καφέ, ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας νερό. Έτσι, ενισχύετε την αποτοξίνωση του οργανισμού σας και αποτρέπετε την εμφάνιση πονοκεφάλου.

Κάντε stretching

Το stretching αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να ξεκινήσετε την ημέρα σας και όχι μόνο επειδή σας βοηθά να «ξεπιαστείτε» από τον ύπνο. Παράλληλα, συμβάλλει στη βελτίωση της ροής του αίματος, της στάσης του σώματος και σας δίνει την ευκαιρία να αποβάλετε την ένταση από το σώμα και το μυαλό σας. Κάντε μερικές ήπιες ασκήσεις stretching ή δοκιμάστε ένα σύντομο πρόγραμμα πρωινής γιόγκα.

Συμπεριλάβετε πρωτεΐνη στο πρωινό σας

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα κρουασάν, τα μπισκότα και τις σφολιάτες στο πρωινό σας και ξεκινήστε την ημέρα σας τρώγοντας πρωτεΐνη, η οποία θα τονώσει τον μεταβολισμό σας και θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Τα βραστά αυγά, η βρώμη με γάλα αμυγδάλου, η ομελέτα με μανιτάρια και το τυρί κότατζ είναι μερικές καλές διατροφικές επιλογές για ένα δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας.

Περπατήστε

Το περπάτημα ενισχύει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, μειώνει τις ορμόνες του στρες και απελευθερώνει ενδορφίνες, βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης γνωστικής εξασθένησης, ενώ παράλληλα τονώνει όλο το σώμα σας. Αναλάβετε λοιπόν να βγάζετε εσείς τον σκύλο για την πρωινή του βόλτα ή περπατήστε μέχρι το αγαπημένο σας καφέ αντί να παραγγείλετε.

Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη σας

Η έκφραση ευγνωμοσύνης δεν είναι καλή για την καρδιά σας μόνο με τη μεταφορική έννοια. Η ευγνωμοσύνη και τα θετικά συναισθήματα φαίνεται ότι προστατεύουν κυριολεκτικά αυτό το ζωτικό όργανο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα συναισθήματα μπορεί να δράσουν ευεργετικά σε όσους έχουν υπέρταση. Επίσης, οι μελέτες για την αισιοδοξία, ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται άμεσα με την ευγνωμοσύνη, δείχνουν μια σχέση μεταξύ θετικής σκέψης και χαμηλότερων επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Κάθε πρωί, δοκιμάστε να καταγράφετε 5 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions