Health Solutions Network

17χρονος έφτιαξε το site όπου μπαίνει όλος ο πλανήτης για τον κορονοϊό

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020
healthsolutions

O ο 17χρονος Avi Schiffmann από την Ουάσινγκτον έφτιαξε ένα website από το σπίτι του, όπου κατέγραφε την εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως.

Έκτοτε, το site του έχει πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέπτες, με τον ίδιο να αναφέρει σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα: «Ήθελα απλώς να κάνω αυτά τα δεδομένα εύκολα προσβάσιμα, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα κατέληγε έτσι».

Χρησιμοποιώντας το web-scraping, μια συγκεκριμένη μέθοδο κώδικα, το site του Schiffmann συλλέγει δεδομένα από διάφορες πηγές, όπως ο ΠΟΥ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και το Yonhap News Agency της Νότιας Κορέας, και παρουσιάζει τα τελευταία στοιχεία με τα κρούσματα από τον Covid-19. Χαρακτηριστικό του site είναι τα απλά γραφικά και οι ευανάγνωστοι πίνακες, χωρισμένοι ανά ήπειρο, χώρα ή πολιτεία.

Γεγονός είναι ότι αυτές τις μέρες της πανδημίας, που οι ανυπόστατες φήμες, τα fake news και ο πανικός έχουν κυριαρχήσει, ο 17χρονος από την Ουάσινγκτον κατάφερε να φτιάξει ένα εξαιρετικά αξιόπιστο site προς ενημέρωση του κοινού.

Ο Avi ξεκίνησε μόνος του να μαθαίνει να γράφει κώδικα σε ηλικία επτά ετών, παρακολουθώντας κυρίως βίντεο στο YouTube, ενώ πριν δημιουργήσει αυτή την ιστοσελίδα, είχα κάνει στο παρελθόν 30 ακόμη ανάλογες προσπάθειες.

«Ο προγραμματισμός είναι ένα αρκετά δημιουργικό μέσο» λέει ο ίδιος. «Αντί να χρησιμοποιείς ένα πινέλο ή οτιδήποτε άλλο, μπορείς απλά να πληκτρολογήσεις μερικές λέξεις και να φτιάξεις ένα site για τον κορoνοϊό».

«Το κεφάλι του κινείται συνεχώς από το ένα πράγμα στο άλλο, το οποίο είναι καλό, αλλά εγώ προσπαθώ επίσης να τον φέρνω στην πραγματικότητα» αναφέρει η Nathalie Acher, μητέρα του Avi. «Εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με την τεχνολογία. Το βρίσκω πολύ βαρετό. Ο ίδιος, βέβαια, το βλέπει σαν μια μορφή τέχνης». «Λαμβάνω το ένα e-mail μετά το άλλο» είχε πει στη συνέντευξή του.

«Κάθε λίγα δευτερόλεπτα βλέπω και ένα καινούργιο». Μερικοί άνθρωποι, βέβαια, πέρα από τα θετικά σχόλια που του κάνουν για το site, έχουν να προτείνουν και αλλαγές. «Και σκέφτομαι: ok, αργότερα!» συμπληρώνει ο ίδιος.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions