Health Solutions Network

Δύσκολος τοκετός | Διάσημες μαμάδες μιλούν ανοικτά και μοιράζουν κουράγιο

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021
healthsolutions

Μπορεί  όλοι να λένε ότι η εγκυμοσύνη, είναι η ομορφότερη περίοδος της ζωής σου, ωστόσο, αυτό που δεν λένε είναι ότι υπάρχουν και στιγμές οι οποίες είναι πολύ δύσκολες και απαιτούν τόσο κουράγιο όσο δεν ήξερες ότι έχεις. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως αυτό ισχύει, αλλά εν μέρει. Σίγουρα ένα μωρό (ή και δύο) είναι ευλογία αλλά πολλές φορές η περίοδος της εγκυμοσύνης ή και ο ίδιος ο τοκετός, κρύβουν δυσκολίες που κάνουν πολλές μανούλες να «λυγίσουν». Αρκετές διάσημες έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες που είχαν να συλλάβουν, ενώ σήμερα θα δεις 3 που μίλησαν για τον δύσκολο τοκετό τους, που τους χάρισε εν τέλει τα παιδάκια τους.

Τζένη Μπαλατσινού

Η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας, υποδέχτηκαν τον καρπό του έρωτά τους, όμως ο δρόμος μέχρι να τον κρατήσουν στην αγκαλιά τους, δεν ήταν και ο πιο εύκολος. «Είχα προαίσθημα ότι θα είναι δύσκολος τοκετός. Το ένιωθα», έχει δηλώσει η ίδια.  Ο μαιευτήρας γυναικολόγος του ζευγαριού Παντελής Τρομπούκης είπε στα τηλεοπτικά συνεργεία που περίμεναν το ζευγάρι κατά την έξοδό του από το μαιευτήριο τα εξής:

«Ανήμερα τα Χριστούγεννα, γεννήθηκε με καισαρική τομή ένα υγιέστατο, αρτιμελές νεογνό σωματικού βάρους 3,5 κιλών. Είχαμε, η αλήθεια είναι, ένα δύσκολο τοκετό, αλλά η Τζένη αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυνατή. Εν συνεχεία, στη φάση των τυπικών εργαστηριακών εξετάσεων, που είναι η συνήθης διαδικασία, το νεογνό παρέμεινε λίγο παραπάνω στο μαιευτήριο».

Η Τζένη Μπαλατσινού απευθύνθηκε έπειτα στους δημοσιογράφους με τις δικές της ευχαριστίες. Το τελευταίο της ευχαριστώ, ήταν αφιερωμένο στον άνθρωπό της, όπως θα δεις στις δηλώσεις που πρόβαλε το Πρωινό. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλα το γιατρό, τον κο Παντελή Τρομπούκη και όλη την ομάδα. Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, επίσης, την εξαιρετική ομάδα, που κάνουν λειτούργημα, πάνω, τις κοπέλες στη μονάδα νεογνών. Όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα τον άντρα μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φλορίντα Πετρουτσέλι

Μπορεί πλέον να είναι μανούλα δύο παιδιών, αλλά ο πρώτος τοκετός της Φλορίντας Πετρουτσέλι δεν ήταν και τόσο εύκολος, όπως έχει δηλώσει η ίδια, αφού διήρκησε έντεκα ώρες!

«Γέννησα φυσιολογικά, αλλά η όλη διαδικασία διήρκεσε έντεκα ώρες. Ο Άρης ήταν μαζί μου, μου κρατούσε το χέρι και μου έλεγε αστεία για να γελάω. Μπήκα στο χειρουργείο το πρωί και βγήκα το βράδυ. Όταν γεννήθηκε η μικρή, ανεβήκαμε πάνω στο δωμάτιο και σβήσαμε τα κεράκια στην τούρτα του Άρη, αφού συμπτωματικά το μωρό μας γεννήθηκε την ημέρα των γενεθλίων του: στις 20 Ιουλίου. Ήταν πολύ συγκινητικό», ανέφερε η ίδια στο People.

«Ο Άρης είναι ενεργός μπαμπάς. Θέλει πάντα να την κάνει μπάνιο εκείνος τα βράδια. Ασχολείται μαζί της. Την ταΐζει, την κοιμίζει. Κάνει τα πάντα. Είναι εκπληκτικός πατέρας και σύντροφος. Τώρα έχουμε βρει τις ισορροπίες μας και είμαστε ακόμα καλύτερα. Ξέρεις κάτι; Δεν θυμάμαι την ζωή μου πριν. Έχω διαγράψει το παρελθόν, με την έννοια ότι όλα όσα έκανα πριν το μωρό μου φαίνονται πλέον αδιάφορα. Μου έλεγαν ότι αυτό συμβαίνει, αλλά, ώσπου να γίνεις γονιός, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Πηγαίνω το πρωί πάνω από την κούνια της, μου χαμογελάει και μου φτιάχνει όλη τη μέρα. Το μεγάλο μου μέλημα είναι να είμαστε καλά και να τη φροντίζουμε. Έχω τα πάντα και αισθάνομαι ευτυχισμένη και ευλογημένη με όσα ήρθαν στη ζωή μου», συμπλήρωσε η Φλορίντα.

Chiara Ferragni

Η διάσημη Ιταλίδα influencer Chiara Ferragni, η οποία είναι επίσης μανούλα δύο παιδιών, ενός αγοριού και μιας κορούλας, έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έφερε στον κόσμο τον γιο της, Leo, τον Μάρτιο του 2018. Το πρώτο παιδί της influencer ήρθε στον κόσμο μετά από 22 ώρες τοκετού, όπως αποκάλυψε σε σχετικό κείμενο στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Μέχρι την 32η εβδομάδα ήταν η ευκολότερη εγκυμοσύνη ποτέ: Ήμουν σε θέση να ταξιδεύω, να δουλεύω και να κάνω βασικά ό, τι έκανα πριν. Από την εβδομάδα 32 άρχισα να αντιμετωπίζω προβλήματα με τον πλακούντα μου” ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια η Ferragni οδηγήθηκε σε πρόωρο τοκετό γιατί δεν ήταν ασφαλές πια το μωρό της. Κατά τον τοκετό το έμβρυο εμφάνισε ταχυκαρδία και η ίδια λοίμωξη – έπειτα από 18 ώρες ωδινών. “Φοβήθηκα πολύ και σκέφτηκα πως θα μου προτείνουν να γεννήσω με καισαρική τομή” σημείωσε και συνέχισε: “Αλλά στη συνέχεια ήρθε ο γιατρός μου και ήμουν αρκετά έτοιμη για να ωθήσω και να γεννήσω Έσπρωξα με τον Fede στο πλάι μου και στις 11.37 μ.μ. (22 ώρες μετά την έναρξη του τοκετού) γνώρισα επιτέλους τον Leo μου. Η καλύτερη στιγμή της ζωής μου μέχρι σήμερα. Μπορούσα να τον κρατήσω για 30 δευτερόλεπτα και έπρεπε να τον δώσω στις νοσηλεύτριες για τον απαραίτητο έλεγχο, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω από ευτυχία (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες). Πραγματικά μια εμπειρία ζωής», αναφέρει.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions