Health Solutions Network

Δίαιτα & θερμίδες: To κοινό λάθος που μας εμποδίζει να χάσουμε κιλά

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022
healthsolutions

Στην προσπάθειά μας να χάσουνε κιλά γνωρίζουμε όλοι πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνουμε καθημερινά και φυσικά να προσέξουμε την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε από το πρωί έως το βράδυ.Οι μελέτες λένε εδώ πως ο περιορισμός της ημερήσιας πρόσληψης κατά 500-1.000 θερμίδες καταλήγει σε απώλεια 0,5-1 κιλού τη βδομάδα.

Μόνο που μεγαλύτερος περιορισμός της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων δεν καταλήγει και σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Το αντίθετο μάλιστα!Αν παίρνεις πολύ λίγες θερμίδες, τότε θα προκληθεί τεράστια μείωση του μεταβολικού ρυθμού, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες.

Σε μία μελέτη, όσοι τρέφονταν με 1.100 θερμίδες τη μέρα είδαν διπλάσια επιβράδυνση του μεταβολισμού τους σε σχέση με όσους κατανάλωναν 1.500 θερμίδες τη μέρα, σε μια περίοδο 4 ημερών.

Ακόμα χειρότερα, η μείωση του μεταβολικού ρυθμού παραμένει ακόμα και μετά την επιστροφή στη φυσιολογική πρόσληψη θερμίδων.

Κόβουμε μεν τις περιττές θερμίδες, επιλέγουμε σωστές τροφές, δεν υπερβάλουμε  και συμβουλευόμαστε τους ειδικούς ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions