Health Solutions Network

How to pack like a pro: Η λύση στο θέμα πακετάρισμα βαλίτσας

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021
healthsolutions

Είτε ετοιμάζετε βαλίτσα για πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές είτε για μια ολιγοήμερη καλοκαιρινή απόδραση, εμείς συγκεντρώσαμε σε μια σελίδα απλά μυστικά και χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών χωρίς πολλή ταλαιπωρία! Δείτε τα tips μας και ξεκινήστε να φτιάχνετε βαλίτσα όπως οι έξυπνοι και έμπειροι ταξιδιώτες!

Πώς να οργανώσετε τη βαλίτσα σας

Φτιάξτε λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πάρετε μαζί. Πήρα μαγιό; Πήρα φορτιστές; Πήρα οδοντόβουρτσα; Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει καλοκαίρι έχοντας τις ερωτήσεις αυτές να σας τριβελίζουν το μυαλό μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας και να ανοίξετε τη βαλίτσα; Προτού λοιπόν ξεκινήσετε να ετοιμάζετε τα πράγματά σας, φτιάξτε μια λίστα με τα απαραίτητα. Ξεκινήστε σημειώνοντας τα πιο σημαντικά, αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας όταν φτάσετε στον καλοκαιρινό προορισμό σας.

Βάλτε έξυπνα τα ρούχα στη βαλίτσα και αποφύγετε τους λεκέδες στα ρούχα.

Πόσο εκνευριστικό να ανοίγεις βαλίτσα αφού έχεις φτάσει στο νησί, να ξεδιπλώνεις το αγαπημένο σου καλοκαιρινό T-shirt και να εντοπίζεις λεκέ… Θυμηθείτε να γυρίζετε τα ρούχα από την ανάποδη πλευρά πριν τα βάλετε στη βαλίτσα. Ειδικά όσον αφορά στα ανοιχτόχρωμα ρούχα αυτό το tip μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Για να μη τσαλακωθούν τα ρούχα μέσα στη βαλίτσα, αλλά και για να κερδίσετε χώρο, κάντε τα ρολό αντί να τα διπλώσετε. Το «rolling» έχει φανατικούς υποστηριχτές-ταξιδιώτες! Πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες επιμένουν ότι η καλύτερη μέθοδος για να κερδίσεις χώρο στις αποσκευές είναι το τύλιγμα. Τυλίγοντας λοιπόν τα ρούχα σε ρολό είναι πιο εύκολο να στριμώξετε περισσότερα μαζί.

Γεμίστε τον κενό χώρο.

Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο που συνήθως απομένει στις γωνίες και στα πλάγια της βαλίτσας χώνοντας εκεί εσώρουχα, κάλτσες και οτιδήποτε άλλο δεν πιάνει πολύ χώρο. Τα μικρά αντικείμενα, όπως φορτιστές, μπορείτε να τα βάλετε και μέσα στα παπούτσια.

Κρατήστε τα ρούχα «φρέσκα».

Ειδικά στα μεγάλα ταξίδια είναι σημαντικό να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα. Βάλτε ένα σακουλάκι ποτ πουρί, ή ένα από τα πουγκάγκια με αρωματικά που χρησιμοποιούμε για τα συρτάρια και τις ντουλάπες μας. Έτσι οι αποσκευές σας θα μυρίζουν υπέροχα αντί να έχουν την έντονη μυρωδιά της βαλίτσας.

Για να οργανώσετε τα γκατζετάκια, χρησιμοποιήστε πλαστικά σακουλάκια!

Αντί να πετάτε μέσα στη βαλίτσα ή στην προσωπική σας τσάντα φορτιστές, καλώδια και λοιπά αντικείμενα που μας κάνουν δύσκολη τη ζωή μας όταν προσπαθούμε να τα ξεθάψουμε μέσα από τσάντες, βάλτε τα μέσα σε πλαστικές σακουλίτσες με ziplock. Έτσι θα έχετε τακτοποιημένα και φορτιστές κινητών, φορτιστή της κάμερας, αντάπτορες, ακουστικά κ.λπ.

Για να πακετάρετε make-up, χρησιμοποιήστε βαμβάκι.

Ένα χρήσιμο tip για τις κυρίες! Για να μην τριφτεί η πούδρα ή οι σκιές των ματιών κατά τη μεταφορά της βαλίτσας, τοποθετήστε βαμβάκι ανάμεσα στην πούδρα και στο καπάκι.

Πώς να πακετάρετε βιβλία:

Προτιμήστε το ηλεκτρονικό βιβλίο ή τις φωτοτυπίες. Το e-book είναι η πιο καλή λύση. Αν ωστόσο είστε old-school φανατικοί υποστηριχτές του χαρτιού, κι αν πρόκειται για ταξιδιωτικό οδηγό, μπορείτε να φωτοτυπήσετε τις πιο σημαντικές σελίδες που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε στο ταξίδι σας και να τις βάλετε στη βαλίτσα, τη χειραποσκευή ή την προσωπική σας τσάντα χωρίς να προσθέσετε επιπλέον βάρος στις αποσκευές σας.

Για να πακετάρετε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα, χρησιμοποιήστε άδεια μπουκάλια

Ειδικά αν το δωμάτια του ξενοδοχείου σας δε διαθέτει χρηματοκιβώτιο, μπορείτε να αξιοποιήσετε άδεια μπουκάλια από προϊόντα περιποίησης μαλλιών κ.λπ. για να κρύψετε χρήματα ή κοσμήματα. Αυτή είναι μια χρήσιμη συμβουλή και για την παραλία! Σε περίπτωση που θέλετε να βουτήξετε στη θάλασσα αλλά δεν έχετε κανέναν να φυλάσσει τα χρήματα και τα πράγματά σας, τότε χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι από αντιηλιακό που έχει τελειώσει για να κρύψετε μέσα τα χρήματά σας.

Πώς να πακετάρετε υγρά; Χρησιμοποιήστε ζελατίνη!

Έχετε φτάσει επιτέλους στο ξενοδοχείο σας μετά το ταξίδι, ανοίγετε βαλίτσα για να πάρετε μαγιό να πάτε στη θάλασσα και το πρώτο ρούχο που πιάνετε αφήνει στα χέρια σας ένα υγρό που ωστόσο μοσχοβολάει! Συνειδητοποιείτε πώς και όλη η βαλίτσα μοσχοβολάει σαν το αγαπημένο σας σαμπουάν. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ζήσει αυτό το σενάριο! Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, βάλτε μια ζελατίνη γύρω από το καπάκι και τυλίξτε την με ταινία σελοτέιπ.

Έτοιμη η βαλίτσα για τα ταξίδι του καλοκαιριού! Τώρα απομένει μόνο το ταξίδι!

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions