Health Solutions Network

kalogirou

Τα 7 πράγματα που πρέπει να λείπουν από το υπνοδωμάτιο μας – Σίγουρα έχεις κι εσύ κάμποσα

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
healthsolutions

Εάν ο στόχος μας είναι ένας ήρεμος ύπνος που να ξεκουράζει σώμα και πνεύμα, πρέπει να γίνουμε κάπως πιο αυστηροί και να απομακρύνουμε ορισμένα αντικείμενα που μπορεί να επιβαρύνουν τον χώρο του υπνοδωματίου μας.

1.Χαλιά

Αν ξυπνάς καθημερινά με βήχα, καταρροή και μπούκωμα, σίγουρα είσαι αλλεργική σε κάτι που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο σου και μαζεύει σκόνη! Η μεγαλύτερη εστία σκόνης και μικροβίων είναι τα χαλιά και οι φλοκάτες! Απομάκρυνέ τα από το δωμάτιό σου και θα δεις αμέσως αποτέλεσμα!

2.Πολύ φωτεινά χρώματα

Όλες αγαπάμε τα φωτεινά ,όμορφα χρώματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες του Pinterest και του Instagram! Όμως αυτά τα χρώματα στους τοίχους δεν είναι καθόλου πρακτικά στην καθημερινότητα! Τα φωτεινά χρώματα δίνουν ενέργεια στο χώρο αλλά αντενδείκνυνται για ηρεμία και χαλάρωση! Τα γήινα χρώματα και οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου είναι ιδανικές λύσεις για το υπνοδωμάτιό σου!

3.Λεπτές κουρτίνες

Οι λεπτές, αέρινες κουρτίνες με τα διάτρητα patterns μας αρέσουν πολύ αλλά άστα ν’ ανήκουν στο σαλόνι σου! Για το δωμάτιό μας προτιμάμε χοντρές, σκούρες αποχρώσεις στις κουρτίνες. Τα έντονα φώτα από το δρόμο σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς με δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία μας. Γι’ αυτό αγόρασε κουρτίνες πλήρης συσκότισης: θα νιώθεις πως βρίσκεσαι σε δωμάτιο ξενοδοχείου κάθε βράδυ!

4.Έργα τέχνης στον τοίχο

Μπορείς να τα τοποθετήσεις στους τοίχους του καθιστικού σου, όμως από το δωμάτιό σου θα πρέπει να λείπουν ανεπίστρεπτή! Οι ψυχολόγοι συνιστούν να μην έχουμε στο δωμάτιό μας τίποτα που να απορροφά αρνητική ενέργεια ή ρουφά ένταση! Το μόνο που επιτρέπεται είναι signs με έξυπνα quotes που θα επιτρέπουν να διαχέεται η καλή ενέργεια στο χώρο σου! Good vibes only!

5.Smartphones

Το κινητό σου σού χαλάει την σχέση, σύμφωνα με εκατομμύρια άρθρα που διαβάζουμε διαρκώς! Το ξέρουμε, δεν πρόκειται να το πετάξεις αλλά τι θα έλεγες να κάνεις την κρεβατοκάμαρά σου μια no-phone-area και να διαβάζεις μόνο τα αγαπημένα σου βιβλία;

6.Τηλεόραση

Είναι γνωστό της πάσης πως η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά και η τηλεόραση (οι οθόνες γενικότερα) είναι επιβλαβής τόσο στα μάτια όσο και στο δέρμα μας. Απόφυγε την χρήση της τηλεόρασης μέσα στο υπνοδωμάτιο καθώς δεν βοηθά το μυαλό σου να ξεκουραστεί πραγματικά! Όσο για τις ημέρες που θέλεις να χουχουλιάσεις στο κρεβάτι και να χαζέψεις μέχρι το βράδυ στην τηλεόραση…ε! Μπορείς να πάρεις το πάπλωμα και το μαξιλάρι σου και να «μετακομίσεις» για λίγο στον καναπέ!

7.Ακαταστασία

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η ακαταστασία κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άγχος και δυσαρέσκεια. Τί πραγματικά όμως σημαίνει «ακαταστασία» για τον καθένα; Η απάντηση έρχεται από τους ειδικούς ως ο κανόνας του πεπονιού. Σύμφωνα με αυτό τον κανόνα, περιττό θεωρείται οποιοδήποτε διακοσμητικό αντικείμενο είναι μικρότερο από ένα μικρό πεπόνι. Για να κερδίσεις την ηρεμία σου, αντικατέστησε πολλά μικρά αντικείμενα με ένα μεγαλύτερου μεγέθους, πιο δραματικό και πιο εντυπωσιακό και φτιάξε την διάθεσή σου!

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2021 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions