Health Solutions Network

kalogirou

9 σωτήριες λύσεις για πραγματικά καθαρό δωμάτιο

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Η επιχείρηση «καθαρό δωμάτιο» δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με ένα απλό σφουγγάρισμα. Στο χώρο αυτό, παραμένουμε επί τουλάχιστον 8 κάθε βράδυ και μάλιστα αυτές τις ώρες συντελούνται μια σειρά από απαραίτητες ανθρώπινες λειτουργίες αποκατάστασης του οργανισμού μας. 

Επομένως, ο χώρος αυτός πρέπει να είναι πραγματικά καθαρός.Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Καθαρά μαξιλάρια

Το μαξιλάρι συσσωρεύει πολλά βακτήρια, μούχλα και ακάρεα σκόνης. Αλλάξτε το κάθε χρόνο ή πλύντε το. Φροντίστε να του αλλάζετε μαξιλαροθήκη κάθε λίγες μέρες προτιμώντας τις υποαλλεργικές. Αν παρατηρήσετε πόνους στον αυχένα και πονοκεφάλους κάθε πρωί που ξυπνάτε, τότε και πάλι ευθύνεται το μαξιλάρι σας γιατί προφανώς έχει χάσει το σχήμα του και δεν σας κρατάει πλέον σε σωστή στάση.

Πετάξτε τα αρωματικά κεριά

Τα αρωματικά κεριά παραφίνης μπορεί να απελευθερώσουν βλαβερές χημικές ουσίες όπως το βενζόλιο και το τολουόλιο, ενώ το ίδιο το άρωμα είναι ερεθιστικό για τα άτομα με ευαισθησίες στα χημικά. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο χρησιμοποιώντας κεριά μέλισσας ή κεριά σόγιας ή έχοντας ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό όση ώρα καίγεται το κερί.

Όχι φυτά

Η αλήθεια είναι ότι δημιουργούν αλλεργίες για αυτό μην τα παραποτίζετε. Θα σαπίσουν και θα δημιουργηθεί μούχλα στο χώμα με αποτέλεσμα να έχετε σοβαρά αλλεργικά προβλήματα ή ακόμα και άσθμα.

Όχι μέσα στο δωμάτιο τα τετράποδα

Το τρίχωμά τουςείναι γεμάτο σκόνη, γύρη, σπόρια μούχλας και βακτηρίων, όσο καλά και να τα πλένετε. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό θα ήταν να μην μοιράζεστε το κρεβάτι σας μαζί τους.

Ή σωστή ηλεκτρική σκούπα ή καθόλου

Για να σας γλιτώσει από τη σκόνη θα πρέπει να είναι φτιαγμένη με φίλτρα HEPA. Τα συγκεκριμένα φίλτρα έχουν την ικανότητα να μαζεύουν ακόμα και τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια που μια απλή σκούπα δεν μπορεί να μαζέψει ενώ δεν τους επιτρέπει να ξαναβγούν στον αέρα. Αν η σκούπα σας λειτουργεί με σακούλες, τότε φροντίστε να είναι φτιαγμένες και αυτές από HEPA υλικό.

Μόνο νερό στο σφουγγάρισμα
Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού περιέχουν χημικά που είναι βλαβερά για τα μάτια μας αλλά και τον οργανισμό μας. Προτιμήστε προϊόντα από φυσικά υλικά ή ακόμα καλύτερα καθαρίστε το υπνοδωμάτιό σας με σκέτο νερό.

Χαλιά

Είναι όμορφα όμως θεωρούνται φωλιές μικροβίων και σκόνης.. Καλό είναι να καθαρίζουμε τα χαλιά μας μια φορά την εβδομάδα με ηλεκτρική σκούπα και να τα πλένουμε 1-2 φορές τον χρόνο. Αν είστε πολύ αλλεργικοί στη σκόνη τότε καλύτερα να μην έχετε καθόλου χαλί στο δωμάτιό σας.

Ανοίξτε τα παράθυρα

Οι περιβαλλοντολόγοι τονίζουν πως ένα δωμάτιο με κλειστά παράθυρα έχει 2 με 5 φορές περισσότερο μολυσμένο αέρα απ’ ό,τι έχει ο αέρας έξω από το σπίτι μας. Φροντίστε λοιπόν να αερίζετε το δωμάτιό σας καθημερινά καθώς ο αέρας συσσωρεύει ένα σωρό βλαβερές μυρωδιές και σκόνες από προϊόντα καθαρισμού, χαλιά, αρώματα, χημικά από το μπάνιο και πολλά άλλα.

Στρώμα

Το καλύτερο είναι να έχει πάντα ένα βαμβακερό προστατευτικό κάλυμμα. Καλό θα ήταν να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε 5-10 χρόνια επειδή χαλάει το σχήμα του και θα σας δημιουργήσει προβλήματα στη μέση και τον αυχένα.

Διαβάστε ακόμα στο NewWoman

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions