Health Solutions Network

620x90 kontogiannis

Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019
healthsolutions

Η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που απασχολεί την πλειοψηφία των γυναικών του πλανήτη. Μία γυναίκα που δεν έχει μπορεί να αποκτήσει ενώ όλες θα ήθελαν να την εξαφανίσουν για πάντα. Αυτή την επιθυμία των γυναικών βλέπουμε πως υπόσχονται ότι εκπληρώνουν οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την γυναικεία ομορφιά.

Πως όμως θα νικήσει την κυτταρίτιδα όταν ακούει τόσα πολλά για αυτή; Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το τι είναι και τι προκαλεί κυτταρίτιδα, ενώ ακούγονται πολλά που δεν ισχύουν για το πως φεύγει. Γι αυτό το λόγο παρακάτω θα διαβάσεις όλη την αλήθεια για το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Αλήθειες και ψέματα για την όψη φλοιού πορτοκαλιού!

Μύθος: Οι τοξίνες προκαλούν κυτταρίτιδα

Κάποια προϊόντα όπως τζελ και κρέμες του εμπορίου υπόσχονται δράση κατά των τοξινών που προκαλούν την κυτταρίτιδα. Όμως δεν προκαλούν οι τοξίνες αυτό το πρόβλημα. Η όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα μας συμβαίνει όταν λίπος και νερό συσσωρεύεται ανάμεσα στο δέρμα και την επόμενη στοιβάδα και πιέζει τις ίνες  κολλαγόνου και τον χαλαρό συνδετικό ιστό. Η αιτία λοιπόν δεν είναι κάποια τοξίνη αλλά οι ορμόνες, το επιπλέον λίπος, η έλλειψη γυμναστικής και η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Αλήθεια: Οι γυναίκες έχουμε πιο πολλή κυτταρίτιδα

Το γυναικείο δέρμα σε σχέση με το αντρικό αντιμετωπίζει πιο συχνά προβλήματα όπως είναι οι ραγάδες και η κυτταρίτιδα. Αυτό συμβαίνει γιατί συγκεντρώνουμε περισσότερο λίπος στου μηρούς και τους γλουτούς και ο συνδετικός μας ιστός είναι πιο χαλαρός. Μόλις το 10% των αντρών εμφανίζει προβλήματα κυτταρίτιδας στο δέρμα του.

Αλήθεια: Η ηλικία κάνει χειρότερο το πρόβλημα

Οι ορμόνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πως φαίνεται το δέρμα μας. Με την πάροδο του χρόνου ο γυναικείος οργανισμός παράγει λιγότερα οιστρογόνα και αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει χειρότερη κυκλοφορία του αίματος. Η κακή κυκλοφορία του αίματος με την σειρά της μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου και αυτό οδηγεί σε αρκετά αισθητικά προβλήματα.

Αλήθεια: Το DNA παίζει ρόλο

Είναι γεγονός πως άλλες γυναίκες έχουν περισσότερη κυτταρίτιδα από άλλες ίδιας ηλικίας, βάρους και ποιότητας ζωής. Αν η μαμά και η γιαγιά σου δεν είχαν σοβαρό πρόβλημα κυτταρίτιδας είναι πιθανό να μην έχεις κι εσύ. Βέβαια το DNA βοηθάει αλλά σε μικρό ποσοστό γιατί πιο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και η άσκηση καθώς επίσης και το σταθερό βάρος.

Μύθος: Οι αδύνατες γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα

Το να έχει κανείς παραπανίσια κιλά, σίγουρα κάνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού πιο έντονη γιατί όσο περισσότερο λίπος πιέζει τους ιστούς κολλαγόνου και τον συνδετικό ιστό τόση περισσότερο είναι το πρόβλημα. Όμως το πρόβλημα της κυτταρίτιδας δεν κάνει διακρίσεις και αφορά γυναίκες κάθε μεγέθους. Η Shira Ein-Dor, ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής που ειδικεύεται στην κυτταρίτιδα, λέει πως ακόμα και τα μοντέλα της Victoria Secret είναι στις πελάτισσες της.

Αλήθεια: Η άσκηση μειώνει το πρόβλημα

Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε γερό ανοσοποιητικό, σταθερό βάρος, σφριγηλό κορμί, και λιγότερο στρες. Σε πολλές περιπτώσεις μειώνει έως εξαφανίζει την κυτταρίτιδα γιατί επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα και τονώνει τους μύες ενώ παράλληλα καίει το λίπος. Μία άσκηση που βοηθάει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η γιόγκα που στοχεύει τους μηρούς και τους γλουτούς. Δες επίσης 5 Ασκήσεις γυμναστικής για να μειώσεις την κυτταρίτιδα!

Μύθος: Οι cardio ασκήσεις λειαίνουν το δέρμα

Είναι αλήθεια πως η cardio γυμναστική είναι ωφέλιμη για την υγεία της καρδιάς και για την μείωση του βάρους. Όμως οι ασκήσεις ενδυνάμωσης αποδεδειγμένα βελτιώνουν συνολικά την σύνθεση του σώματος αφού αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, μειώνουν το βάρος και έτσι κάνουν το δέρμα να φαίνεται καλύτερο. Δες επίσης Αντιμετώπισε την κυτταρίτιδα με σωστή διατροφή!

Μύθος: Οι κρέμες σύσφιξης λύνουν το πρόβλημα

Ότι κι αν γράφουν στις ετικέτες τους, καμία τοπική κρέμα δεν έχει μειώσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Μόνο κρέμες με ρετινοειδή (ρετινόλη) έχουν κάποια δράση σύμφωνα με έρευνες. Ακόμα όμως κι αυτή η δράση είναι σαν καμουφλάζ και δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας.

Αλήθεια: Κάποιες θεραπείες λειτουργούν

Κάποιες θεραπείες χωρίς νυστέρι μπορούν όντως να έχουν αποτέλεσμα. Τέτοιες τεχνικές είναι το λέιζερ, οι ραδιοσυχνότητες και κάποιες τεχνικές μασάζ. Φυσικά οι θεραπείες αυτές λειτουργούν αλλά δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα ενώ κοστίζουν αφού πρέπει να γίνονται για καιρό και μετά το πέρας τους πρέπει να γίνονται μία φορά το μήνα για συντήρηση.

Αλήθεια: Κάποιες τροφές μειώνουν την κυτταρίτιδα

Η διατροφή από μόνη της δεν καθορίζει αν θα εμφανιστεί κυτταρίτιδα, όμως η υγιεινή διατροφή βελτιώνει το βάρος και προσφέρει ισορροπία στο σώμα. Η ενυδάτωση είναι επίσης πάρα πολύ καθοριστική για τον συνδετικό ιστό και μπορεί να βοηθάει και στο αδυνάτισμα. Τροφές όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες και οι πιπεριές (καθώς και πολλά φρούτα) περιέχουν 90% νερό και είναι ιδανικά για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

Αλήθεια: Το κάπνισμα επηρεάζει την εμφάνιση κυτταρίτιδας

Το κάπνισμα μειώνει τόσο την παραγωγή κολλαγόνου όσο και την κυκλοφορία του αίματος. Γενικά έχει παρατηρηθεί ότι κάνει την συνολική εμφάνιση χειρότερη. Κάποια αισθητικά προβλήματα που προκαλεί το κάπνισμα είναι οι πρόωρες ρυτίδες, οι δυσχρωμίες και πιο ξηρό δέρμα, καθώς και οι ραγάδες! Δες επίσης 7 Μέρες, 7 βήματα για να διώξεις την κυτταρίτιδα!

Αλήθεια: Δεν υπάρχει μόνιμη λύση κατά της κυτταρίτιδας (προς το παρόν)

Είναι αλήθεια πως ακόμα η αισθητική ιατρική και έρευνα δεν έχει βρει μία μόνιμη λύση για το πρόβλημα. Φυσικά η επιστήμη προχωράει όπως και οι έρευνες και τα καλλυντικά μας ολοένα και καλυτερεύουν! Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη είναι ένα οπτικό λέιζερ το Celluaze που λιώνει το λίπος και προκαλεί την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα του διαρκούν ένα ή δύο χρόνια αλλά κοστίζει αρκετά.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2021 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions