Health Solutions Network

Ίσια δόντια, χωρίς σιδεράκια; Κι όμως γίνεται με τη μέθοδο Invisalign!

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Η μέθοδος ορθοδοντικής μετακίνησης Ιnvisalign έχει αναδειχθεί σε νούμερο ένα επιλογή των ασθενών, καθώς εγγυάται εκατό τοις εκατό προβλέψιμο αποτέλεσμα, απαλλάσσοντάς τους παράλληλα, από το ψυχολογικό «κόστος» της κλασικής θεραπείας με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις ενδείξεις εφαρμογής της θεραπείας με Ιnvisalign, αλλά και τα πλεονεκτήματά της.

88E1E5B5 5A45 4441 A814 2E0D4F3B0677

Mέθοδος Invisalign: Αλλάζοντας τα δεδομένα στην ορθοδοντική μετακίνηση

To Invisalign χαίρει της αποδοχής των ειδικών γιατί αποτελεί μια αξιόπιστη μέθοδο επίλυσης πολλών ορθοδοντικών προβλημάτων διατηρώντας την υγεία των δοντιών και των ούλων, διότι ο ασθενής φορά νάρθηκες οι οποίοι αφαιρούνται, οπότε η στοματική υγιεινή είναι σαφώς καλύτερη συγκρινόμενη με τα σιδεράκια - brackets. Επιπλέον όμως το Invisalign αποτελεί την πλέον αγαπημένη μέθοδο των ασθενών, γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα συγκρινόμενη με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Η μέθοδος είναι κυριολεκτικά αόρατη, δεδομένου ότι οι ορθοδοντικοί νάρθηκες που χρησιμοποιούνται είναι διάφανοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται καθόλου η κοινωνική ζωή του ασθενούς. Συν τοις άλλοις, η θεραπεία είναι προβλέψιμη. O ασθενής γνωρίζει το αποτέλεσμα πριν να ξεκινήσει τη θεραπεία του. Υπάρχει εκτίμηση από την Invisalign Technology όπου σε συγκεκριμένο video φαίνεται το ακριβές αποτέλεσμα μετά τη θεωρητική θεραπεία.

Εκατό τοις εκατό προβλέψιμο αποτέλεσμα

 Ο σχεδιασμός της θεραπείας γίνεται από το γιατρό χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρει η Invisalign Technology. Αρχικά ο γιατρός βγάζει φωτογραφίες και αποτυπώνει την κατάσταση του στόματος έχοντας διαλέξει το σχέδιο θεραπείας που θεωρεί κατάλληλο για τον ασθενή του. Όλα τα δεδομένα ανεβαίνουν στη ψηφιακή πλατφόρμα της Invisalign Technology, όπου γίνεται η επεξεργασία τους. Στη συνέχεια παράγεται ένα video όπου φαίνεται ξεκάθαρα πώς θα πορευτεί η θεραπεία, με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, ο ασθενής έχει τη φωτογραφία του με το τελικό αποτέλεσμα πριν καν να λάβει την απόφασή του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ασθενή, του εμπνέει σιγουριά, διότι η μέθοδος στην ουσία «δεσμεύεται» για το αποτέλεσμα.

Ενδείξεις της θεραπείας με Invisalign

Παλαιότερα το Invisalign ήταν αρκετά περιορισμένο σε περιστατικά μικρής ορθοδοντικής μετακίνησης, καθώς και σε συγκεκριμένο φάσμα ηλικιών, εφήβους και ενήλικες. Τώρα, πλέον, η μέθοδος έχει εξελιχθεί πολύ. Μπορεί να κριθεί κατάλληλη ακόμη και για μικτούς οδοντικούς φραγμούς, δηλαδή για μικρά παιδιά που έχουν νεογιλά και μόνιμα δόντια στο στόμα, αλλά συνάμα αποτελεί μέθοδο επιλογής δύσκολων μετακινήσεων σε πολύ σύνθετα περιστατικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δε μπορούν να θεραπευθούν αποκλειστικά και μόνο με το Invisalign.

Γιατί οι ασθενείς «ψηφίζουν» Invisalign;

Η καθημερινότητα των ασθενών είναι πολύ εύκολη. Δεν επηρεάζει την ομιλία, δεν αλλάζει την κοινωνική ζωή τους, είναι εξαιρετικά αισθητική ορθοδοντική μέθοδος, όπου έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, χωρίς πόνο. Αυτοί είναι και οι περισσότεροι λόγοι που το Invisalign αποτελεί την κατεξοχήν μέθοδο επιλογής των ασθενών.

Δείτε εδώ τι είπαν οι ασθενείς του Οδοντιατρικό Κέντρο Stoma

Διάρκεια θεραπείας και τελικό αποτέλεσμα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

 Η διάρκεια της θεραπείας κρίνεται από τη βαρύτητα του περιστατικού. Ένα χαμόγελο μπορεί να διορθωθεί ακόμη και σε 3 μήνες, αλλά ένα δύσκολο περιστατικό ενδέχεται να χρειαστεί αρκετά χρόνια.

Ο ασθενής μετά το πέρας της θεραπείας να περιμένει να δει τη φωτογραφία που του είχε δώσει η αρχική πρόβλεψη της πρώτης του επίσκεψης. Η ακρίβεια του Invisalign είναι απόλυτη – στο δέκατο του χιλιοστού, αρκεί ο ασθενής να φοράει τους νάρθηκες. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stoma.com.gr ή καλέστε 210 8981351 για να σας συμβουλεύσουμε για κάποιο πρόβλημα σχετικά με την υγεία του στόματος σας.

Το Ιατρείο βρίσκεται στη Γλυφάδα, προς το τέλος του εμπορικού κέντρου της περιοχής επί της οδού Δημ.Αγγ. Μεταξά 46Β, ακριβώς απέναντι από το κλειστό κολυμβητήριο.

Ακολουθήστε την κα Καζάκου στο Instagram και Facebook

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions