Η πρώτη βρεφική- νηπιακή βιβλιοθήκη στην Eλλάδα είναι γεγονός , με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Κύριος στόχος είναι η εξοικείωση των νηπίων με την ανάγνωση, τα βιβλία ως αντικείμενα, αλλά και την εμπειρία μιας επίσκεψης στην βιβλιοθήκη.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη για το εγχείρημα, κα Άβα Χαλκιαδάκη «Στόχος είναι να νιώσει το παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του το βιβλίο ως αντικείμενο το ίδιο οικείο με το παιχνίδι του. Να νιώσει τον χώρο της βιβλιοθήκης ως έναν χώρο φιλικό, στον οποίο μπορεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να πάρει βιβλία, γυρίσει τις σελίδες τους, να παίξει μαζί τους».
Η πρώτη νηπιακή θα στεγαστεί σε μια αίθουσα 130 τ.μ., στο πρώην Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Ψυχικού και πρόκειται να γίνει ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος για παιδιά και γονείς. Θα υπάρχουν ειδικοί χώροι για καροτσάκια, χώρος για θηλάζουσες μαμάδες και γενικά όλα όσα θα κάνουν την επίσκεψη άνετη για τους μικρούς φίλους του βιβλίου.Η βιβλιοθήκη αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τις επόμενες εβδομάδες.