Health Solutions Network

Ινομυώματα: Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα;

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
healthsolutions

Τα ινομυώματα, τα οποία ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες διαφόρων ηλικιών, είναι καλοήθεις όγκοι της μήτρας.Τα ινομυώματα μπορεί να βρίσκονται και να αναπτύσσονται έξω από το τοίχωμα της μήτρας (υποορογόνια), μέσα στο τοίχωμα της μήτρας (ενδοτοιχωματικά) ή μέσα στην κοιλότητα της μήτρας, δηλαδή στο ενδομήτριο (υποβλεννογόνια).

Δημιουργούνται όταν κύτταρα του μυϊκού τοιχώματος της μήτρας αναπτύσσονται ανώμαλα και σχηματίζουν καλοήθεις όγκους διαφόρων διαστάσεων, οι οποίοι μπορεί να λάβουν διαστάσεις από λίγα χιλιοστά έως και αρκετά εκατοστά. Υπάρχουν γυναίκες που παρουσιάζουν ένα μόνο ινομύωμα και άλλες που έχουν πολλαπλά ινομυώματα, ακόμα και είκοσι.

Οι αιτίες για την εμφάνισή τους δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφείς και εικάζεται πως υπάρχουν παράγοντες που ευνοούν τη νόσο, όπως η κληρονομικότητα και η παχυσαρκία.

Αυτό όμως που είναι γνωστό είναι το γεγονός πως οι περισσότερες γυναίκες που πάσχουν από ινομυώματα, δεν το καταλαβαίνουν εγκαίρως παρά μόνο όταν εκδηλώνουν πόνο στην πύελο ή ανώμαλη αιμορραγία. Πάντως υπάρχουν κάποιες χαρακτηριστικές ενδείξεις που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε όταν εκδηλωθούν να συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό:

Mόνιμο αίσθημα βάρους χαμηλά στην κοιλιά

Πρόκειται ίσως για το πιο κοινό σύμπτωμα των ινομυωμάτων. Οι γυναίκες με μεγαλύτερα ινομυώματα αισθάνονται πίεση προς τα κάτω, στην περιοχή της πυέλου. Η ακριβής αίσθηση είναι δύσκολο να περιγραφεί αν μια γυναίκα δεν την έχει νιώσει.

Ακανόνιστος κύκλος περιόδου

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο σας, και τα ινομυώματα είναι ένα από αυτά. Αν έχετε υποβλεννογόνια ινομυώματα, η αιμορραγία στην περίοδο είναι πολύ πιο βαριά. Αυτό σημαίνει ότι η περίοδός σας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, θα είναι πιο βαριά ή μπορεί να έχετε αιμορραγία και μεταξύ των περιόδων.

Κόπωση και αδυναμία

Κάποια ινομυώματα μπορεί να προκαλέσουν αναιμία, έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων ή σιδήρου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις βαριές περιόδους. Πολλές γυναίκες μάλιστα με υποβλεννογόνια ινομυώματα, αιμορραγούν τόσο, που μπορεί να χρειαστούν μετάγγιση αίματος ή σιδήρου.Τα συμπτώματα της αναιμίας περιλαμβάνουν κόπωση, δύσπνοια, ζάλη, ταχυκαρδίες. Η διάγνωση της αναιμίας γίνεται με μια απλή εξέταση αίματος.

Δυσκολία στην ούρηση ή / και δυσκοιλιότητα

Όταν το ινομύωμα είναι μεγάλο μπορεί να δυσκολέψει την επίσκεψη στην τουαλέτα. Ο λόγος είναι ότι ασκεί πίεση στο έντερο, η οποία επιφέρει δυσκοιλιότητα και φούσκωμα. Το ινομύωμα παρεμβαίνει στην ανατομία πιέζοντας την ουρήθρα και δυσκολεύοντας την ούρηση. Εάν το ινομύωμα είναι στο πίσω μέρος της μήτρας, πιέζει το ορθό, το οποίο περιορίζει τις κινήσεις του εντέρου, με αποτέλεσμα η γυναίκα να υποφέρει από δυσκοιλιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ. 

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions