Health Solutions Network

Ποια είναι τα ελληνικά super foods που πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας;

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016
healthsolutions

Στο πλαίσιο ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, αναζητούμε συνεχώς υπερτροφές που θα χαρίσουν τα μέγιστα στον οργανισμό μας. Ψάχνουμε το… ψαγμένο, την τροφή εκείνη που θα είναι ο Κροίσος των θρεπτικών συστατικών, θα μας χαρίσει λάμψη, ενέργεια, αντιοξειδωτικά κα. Και πολλές φορές αναζητούμε εξωτικά και εισαγόμενα προϊόντα που γίνονται μόδα και πολλές φορές αρκετά ακριβή για να ενταχθεί στην ημερησία διατροφική διάταξη. 

Από το να αναζητούμε λοιπόν θαυματουργές τροφές, ας εξετάσουμε λίγο πιο προσεκτικά τους ντόπιους διατροφικούς θησαυρούς και ας εντάξουμε πιο συστηματικά στο διαιτολόγιο μας τα ελληνικά super foods. Γιατί; Διότι είναι πιο εύκολο να τα αποκτήσουμε και πιο οικονομικά. Και ας συγκρατήσουμε πως η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα και επιστημονικά αποδεδειγμένα super foods σε όλη την Ευρώπη.

Κρόκος Κοζάνης: Προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο, είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό, αναχαιτίζει τη νόσο Αλτσχάιμερ και συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Θυμαρίσιο Μέλι: Ξέρατε πως όσο πιο σκούρο είναι το μέλι, τόσο πιο ισχυρή είναι η αντιοξειδωτική του δράση; Plusαντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Κορινθιακή σταφίδα: αντικαρκινικές και αντιυπερτασικές ιδιότητες, κατανάλωση από διαβητικούς με υπέρταση χωρίς να αυξάνει το ζάχαρο.

Αμύγδαλα: πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης Ε & Β2, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και καλών λιπαρών. Αντικαρκινική προστασία και θωράκιση της καρδιάς.

Τσάι του βουνού: Έχει αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύει από την οστεοπόρωση και αμβλύνει τα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ.

Δίκταμο: Περιέχει περισσότερα από 40 θρεπτικά συστατικά και ανακουφίζει τον βήχα που σχετίζεται με κρυολόγημα, τις ήπιες γαστρεντερικές διαταραχές, τις μικρές φλεγμονές στο δέρμα και τους μώλωπες. Προσοχή: δεν συνίσταται σε εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν.

Μαστίχα: Εκτός από δροσερή αναπνοή, η μαστίχα έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Καταπολεμά τα βακτήρια του σώματος και του πεπτικού, προστατεύοντας από την τερηδόνα, την οδοντική πλάκα, την κακοσμία του στόματος, το πεπτικό έλκος και τη νόσο του Crohn. Καταπολεμά επίσης την υψηλή χοληστερίνη και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου, όπως του προστάτη, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος.

Ελαιόλαδο: Προστατεύει από καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, εμφράγματα, καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου και εκριζώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που προκαλεί το στομαχικό έλκος.

Άλλα super foods της ελληνικής γης είναι τα φιστίκια Αιγίνης, το ρόδι, η κάππαρη, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η αρώνια και τα κράνα.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions