Health Solutions Network

Σας αρέσει η μπύρα; Τόσο το καλύτερο για τα οστά σας

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017
healthsolutions

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και μια παγωμένη μπύρα πολύ συχνά γίνεται… στόχος ημέρας! Εάν είστε από αυτούς που αγαπούν τη μπύρα αλλά, θεωρείτε πως το μόνο που έχει να σας προσφέρει εκτός από ευχαρίστηση, είναι θερμίδες, κάνετε λάθος. 

Ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ανακάλυψαν ότι η μπύρα είναι πλούσια πηγή πυριτίου και πιθανότατα βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς το πυρίτιο είναι το βασικό συστατικό για την αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ερευνητές μετά την εξέταση 100 διαφορετικών εμπορικών ετικετών μπύρας για την περιεκτικότητά τους σε πυρίτιο και τις κατηγοριοποίησαν σύμφωνα με τον τύπο τους και την πηγή.

Στο πείραμα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες μπύρας, που σημαίνει 250 γρ. την εβδομάδα, είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα από όσους δεν έπιναν καθόλου μπύρα. Όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Μπάμφορθ, όσες μπύρες έχουν υψηλή περιεκτικότητα βύνης, κριθαριού και λυκίσκου, περιέχουν και μεγαλύτερα ποσοστά «οστικής σιλικόνης», όρος πιο εκλαϊκευμένος αλλά περιγραφικός της δράσης.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions