Health Solutions Network

Μαρτυρία: "Πώς κατάφερα να χάσω 14 κιλά έχοντας χιλιάδες υποχρεώσεις;"

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017
healthsolutions

«Ενώ προσπαθούσα να χάσω βάρος ορισμένες φορές στο παρελθόν, ποτέ δεν τα κατάφερα. Και αυτό γιατί ήμουν πάντα πολύ απασχολημένη. Η τουλάχιστον αυτό έλεγα στον εαυτό μου», λέει χαρακτηριστικά στο womenshealthmag η Μπράντι Έβανς. Πρόκειται για μια πολυάσχολη γυναίκα καριέρας που όταν είδε τη ζυγαριά να αγγίζει τα 84 κιλά, συνειδητοποίησε πως δεν χωράνε πια δικαιολογίες.

Οι πολλές και απαιτητικές ώρες εργασίας της δεν την βοηθούσαν, όπως και η φύση της δουλειάς της που απαιτούσε πολλά lunchmeetingsκαι προσέφερε ελάχιστο χρόνο για να αγοράσει και να προετοιμάσει κάτι υγιεινό και σπιτικό. Η ίδια εξομολογείται:

«Κάνοντας επτά μικρές στρατηγικές αλλαγές στη ζωή μου, κατάφερα να χάσω 13.5 κιλά σε διάστημα έξι μηνών και να διατηρήσω το επίπεδο του σωματικού μου βάρους.

Έβαλα τον εαυτό μου στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου

«Τίποτα δεν θα μπορούσε να με βοηθήσει να χάσω βάρος, αν δεν έβαζα τον εαυτό μου σε προτεραιότητα. Εξακολουθώ να μου το υπενθυμίζω αυτό καθημερινά ώστε να είμαι συνεπής στο στόχο μου.»

Συγκεντρώνομαι σε αυτά που μπορώ να ελέγξω

«Τις περισσότερες ημέρες ξυπνάω στις πέντε και μισή το πρωί, ασκούμαι για 30 με 45 λεπτά, πριν ακριβώς φύγω από το σπίτι για τη δουλειά. Μπορεί να κάνω ασκήσεις με το κέτλμπελ ή να τρέξω στη γειτονιά. Δυο φορές την εβδομάδα παρακολουθώ τμήματα χορού ζούμπα μετά το σχόλασμα, για το λόγο αυτό και φροντίζω να έχω μαζί μου την τσάντα με τα αθλητικά. Κι όταν δεν προλαβαίνω να πάω σε αυτά τα τμήματα, δεν χάνω τη γυμναστική, αλλά ασκούμαι στο σπίτι το πρωί. Από την άλλη όταν χρειάζεται να κάνω ένα επαγγελματικό ταξίδι – πολύ συχνό για μένα αυτό – φροντίζω ώστε καθημερινά να κάνω δέκα χιλιάδες βήματα.»

Φτιάχνω το μεσημεριανό και το βραδινό ταυτόχρονα

«Αποκαλώ τον εαυτό μου «βασίλισσα» των δεκάλεπτων γευμάτων. Η καθημερινότητα μου δεν μου επιτρέπει να μαγειρεύω τα γεύματα μου σε διαφορετικούς χρόνους. Εμαθα όμως μερικές γρήγορες συνταγές, έκανα πειράματα στην κουζίνα και έμαθα να καταναλώνω υγιεινές τροφές.»

Σταμάτησα να πηγαίνω τόσο συχνά σε lunch meetings

«Η δουλειά μου απαιτεί να παρευρισκόμαστε σε meetings στα οποία μας προσφέρονται γεύματα, που έχουν ετοιμαστεί από εταιρείες catering. Όμως αυτές οι διατροφικές επιλογές δεν ταιριάζουν στους δικούς μου στόχους. Περιόρισα λοιπόν την παρουσία μου στις συγκεντρώσεις αυτές και ζητώ την αλλαγή ώρας, αν αυτό είναι εφικτό.»

Αποφασίζω εκ των προτέρων τι θα καταναλώσω

«Έστω ότι πρέπει να βγω με φίλους για φαγητό στην πόλη. Τότε, έχω ήδη σκεφτεί και προγραμματίσει τι θα καταναλώσω πριν καθίσω στο τραπέζι του εστιατορίου. Στην περίπτωση που δεν γνωρίζω καλά το μενού ενός εστιατορίου, το αναζητώ στο διαδίκτυο και το ελέγχω».

Βάζω στόχους για εμένα

«Οι περισσότεροι επαγγελματίες θέτουν στόχους σχετικούς όμως με τη δουλειά τους. Εγώ εμπνέομαι από αυτό το στοιχείο της καριέρας μου και θέτω στόχους για την καλή μου υγεία και τη σιλουέτα μου, όπως για παράδειγμα στόχους που σχετίζονται με τη γυμναστική ή τα κιλά που θέλω να χάσω μέχρι το τέλος του μήνα. Οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι με παρακινούν».

Αφιερώνω χρόνο στο φαγητό κατά τη διάρκεια της εργασίας

«Στο παρελθόν σπάνια κατανάλωνα το μεσημεριανό μου γεύμα. Είχα τόση δουλειά που πίστευα ότι δεν είχα χρόνο για να σηκωθώ από το γραφείο μου. Όμως όταν πια γυρνούσα στο σπίτι, κατέληγα να τρώω υπερβολικές ποσότητες φαγητού και αυτό εμπόδιζε τη δίαιτα μου. Τώρα πια προγραμματίζω το μεσημεριανό στο ημερολόγιο, όπως κάνω με κάθε άλλο ραντεβού ή meeting».

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions