Health Solutions Network

Ποια είναι η επίδραση της τσίχλας στον μεταβολισμό;

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
healthsolutions

Η ιστορία της τσίχλας άρχισε το 1869 από δύο Μεξικανούς επιχειρηματίες αλλά η επιτυχία της τότε δεν ήταν καθόλου προφανής. Έγινε όμως ένα από τα εμβλήματα του μοντερνισμού συμβολίζοντας τη συνεχή δραστηριότητα.

Το να μασάμε τσίχλα δείχνει να ενισχύει το αίσθημα της πληρότητας και να μειώνει τις θερμίδες στα σνακ. Επίσης υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ενισχύει το μεταβολισμό.

Σε μια μικρή έρευνα σε φυσιολογικού βάρους άντρες που κατανάλωναν γεύματα σε ξεχωριστές περιπτώσεις, κατανάλωναν σημαντικά περισσότερες θερμίδες μετά το γεύμα όταν μασούσαν τσίχλα αμέσως μετά το φαγητό.

Σε κάποια άλλη έρευνα, όταν 30 νέοι άντρες και γυναίκες μάσησαν τσίχλα για 20 λεπτά μετά από κάθε γεύμα, ο μεταβολικός ρυθμός τους ήταν υψηλότερος σε σχέση με όταν δεν μασούσαν τσίχλα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρέμεινε ο ΒΜ υψηλότερος μετά από την ολονύχτια νηστεία.

Συμπέρασμα: το να μασάς τσίχλα φαίνεται να έχει θετική επίδραση στον μεταβολισμό όταν καταναλώνεται μετά τα γεύματα ή στο ενδιάμεσο χρόνο μεταξύ δύο γευμάτων.

Σιγουρέψου ωστόσο ότι χρησιμοποιείς τσίχλες χωρίς ζάχαρη για να προστατέψεις την υγεία των δοντιών σου!

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions