Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω βιασύνης;
Το πρώτο και πολύ κλασικό είναι πως ταιριάζουμε τη σκιά με το χρώμα των ματιών μας. Ο κανόνας λέει πως το χρώμα των ματιών σας ταιριάζει καλύτερα με σκιές αντίθετων χρωμάτων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και οι πιο ομαλοί συνδυασμοί ιδίως στα καστανά μάτια.
Επίσης, συχνό λάθος είναι η χρήση των μικρών πινέλων που υπάρχουν μέσα στη σκιά. Σαφώς για καλύτερη κάλυψη και εφαρμογή καλό θα ήταν να έχουμε προμηθευτεί μερικά μεγαλύτερα ειδικά πινέλα.
Ακόμη κι αν το θεωρείτε περιττό, δεν είναι καθόλου. Η μη εφαρμογή του primer είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, μιας και «καταπολεμάει» τα σπασίματα της σκιάς στις άκρες των ματιών, ενώ κάνει το δέρμα πιο λείο και απαλό.
Προσοχή στην ποσότητα του προϊόντος! Λίγη σκιά είναι αρκετή, δεν χρειάζεται πολλή ποσότητα και απανωτά περάσματα.
Μην παραλείπετε να τονίζετε την εσωτερική γωνία των ματιών με highlighter και σαφώς να συμπληρώνετε το μακιγιάζ σας με μασκάρα και eyeliner.