Health Solutions Network

9+1 ασύλληπτα πράγματα που κάνει το σώμα μας

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016
healthsolutions

Το πιθανότερο είναι να το αγνοούσατε, μα η πατούσα ενός ανθρώπου μπορεί να παράξει 1/2 lt ιδρώτα, δλδ. ποσότητα κατάλληλη να γεμίσει ένα μπουκαλάκι του νερού.

Αυτά και άλλα πολλά παράξενα είναι ικανό να κάνει το ανθρώπινο σώμα που αποτελεί μια θαυμαστή μηχανή που παραμένει ακόμη ανεξερεύνητη στο 100%.
Ακολουθούν μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα που δεν γνωρίζαμε.

1. Κάθε ημέρα το ανθρώπινο σώμα παράγει περίπου 1,5 lt σάλιου. Δύο και πλέον μεγάλες πισίνες μπορούμε να γεμίσουμε με το σάλιο που παράγουμε όλη μας τη ζωή.
2. Τα βακτήρια της στοματικής μας κοιλότητας είναι παραπάνω από τους κατοίκους του πλανήτη.
3. Η ανάλυση των ματιών μας είναι περίπου στα 576 megapixels.
4. Το μυαλό μας είναι πράγματι ικανό να ανάψει μια λάμπα.
5. Τα οξέα στο στομάχι θα μπορούσαν να διαλύσουν ένα ξυράφι. Γιατί όμως δεν διαλύεται και το στομάχι μας; Τα κύτταρά του αναγεννιούνται φτιάχνοντας νέο τοίχωμα κάθε 4 ημέρες!
6. Η ανθρώπινη γλώσσα είναι ασύλληπτα ισχυρή. Ας σκεφτεί κανείς πως αν είχε μέγεθος προβοσκίδας θα ήταν ικανή να ξεριζώσει ολόκληρο δέντρο.
7. Η ταχύτητα του μέσου φτερνίσματος συνήθως ξεπερνά τα 100 μίλια την ώρα.
8. Γιατί χασμουριόμαστε; Ο εγκέφαλος μας εργάζεται αδιάλειπτα καταναλώνοντας ενέργεια. Αυτή η διεργασία ανεβάζει τη θερμοκρασία του και το χασμουρητό συμβαίνει για να δροσιστεί ο εγκέφαλος!
9. Όταν κοιτάμε κάποιον που αγαπάμε, οι κόρες των οφθαλμών διαστέλλονται και κάνουν το ίδιο όταν κοιτάμε κάποιον που μισούμε.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions