Health Solutions Network

5 λόγοι να ξεκινήσεις να τρως περισσότερο mango

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021
healthsolutions

Ίσως το μάνγκο να είναι μία από τις επιλογές που κάνεις σε φρούτα σπανιότερα και αυτό είναι λογικό. Το μάνγκο μπορεί να μην είναι από τα φρούτα που συνηθίζαμε να τρώμε όταν είμασταν μικροί, ωστόσο τα θρεπτικά του συστατικά καθιστούν απαραίτητη την ένταξή του στο διατροφολόγιό μας, και μάλιστα άμεσα!

Εκτός από μαγικό σορμπέ και βασικό συστατικό στη φρουτοσαλάτα σου, είσαι έτοιμη να το συμπεριλάβεις σε περισσότερα γεύματα; Είσαι ενήμερη για τα άπειρα οφέλη που έχει για την υγεία σου; Διότι το μάνγκο δεν είναι απλώς ένα πεντανόστιμο τροπικό φρούτο. Το χρειάζεται ο οργανισμός σου και σήμερα θα μάθεις γιατί.

Δέρμα που ακτινβολεί

Ξεκινάμε με κάτι πολύ βασικό, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που το δέρμα εκτίθεται πολύ περισσότερο στον ήλιο. Το μάνγκο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αυτό μεταφράζεται σε επιβράδυνση του γήρατος. Φάε λίγο ακόμα.

Σύμμαχος του ανοσοποιητικού

Ο συνδυασμός βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών δίνει τεράστιο boost στο ανοσοποιητικό σου. Η ποσότητα ενός φλιτζανιού δίνει και το 10% της βιταμίνης Α που χρειάζεται ο οργανισμός σε ημερήσια βάση.

Λέει στην όρεξή σου ‘’Enough is enough’’

Αν είσαι σε φάση που προσέχεις τη διατροφή σου ή θέλεις να χάσεις μερικά κιλά, ένα φλιτζάνι μάνγκο σε δροσίζει αλλά σου δίνει και 2,6 γραμμάρια φυτικές ίνες. Χορταίνεις και δεν το παρακάνεις για το υπόλοιπο της μέρας.

Μάνγκο ‘’για τα μάτια σου και μόνο’’

Αναρωτιέσαι πού κολλάει το μάνγκο με την όρασή σου; Περιέχει καροτενοειδή, βιταμίνη Α και Β-καροτένη, στοιχεία που υποστηρίζουν και βοηθούν σημαντικά τα μάτια σου. Μην τρως μόνο καρότα λοιπόν.

Κάνει συνολικό καλό στην υγεία σου

Με 100 θερμίδες ανά μερίδα, βιταμίνες Α και C, καροτενοειδή, φυτικές ίνες και αντιοξιδωτικά, έχεις στο ψυγείο σου μία υπερτροφή που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Αν θέλεις έναν συνδυασμό φρούτων που δρα ως ασπίδα της συνολικής υγείας σου, φάε μάνγκο, μύρτιλλα και φράουλες.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions