Health Solutions Network

Αντηλιακό: Οι 4 βασικές πληροφορίες στην ετικέτα που πρέπει να γνωρίζετε

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020
healthsolutions

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Dermatology έδειξε ότι πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πώς να διαβάσουν την ετικέτα στο αντηλιακό, ή πώς το συγκεκριμένο προϊόν προστατεύει το δέρμα.

Για παράδειγμα, μόνο το 43% των ερωτηθέντων στην έρευνα αντιλήφθηκε την έννοια της τιμής SPF.αμβάνοντας υπόψη αυτά τα ευρήματα, θεωρήσαμε ότι είναι μια κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για τα βασικά στοιχεία που πρέπει να διαβάζουμε επάνω σε ένα αντηλιακό.

Αντηλιακό: Τι πρέπει να προσέξετε στην ετικέτα του μπουκαλιού:

«Ευρέως φάσματος» (Broad Spectrum)

Είναι σημαντικό για το αντηλιακό σας να προσφέρει προστασία ευρείας κλίμακας, πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει αποτελεσματική προστασία τόσο έναντι της UVA (υπεριώδη ακτινοβολία A) όσο και της UVB (υπεριώδη ακτινοβολία B), δηλαδή απέναντι στα δύο ηλιακά μήκη κύματος που αποδεδειγμένα βλάπτουν το δέρμα.

Οι ακτίνες UVA διεισδύουν στο δέρμα πιο βαθιά από τις UVB και είναι η κύρια αιτία των ρυτίδων, του «κρεμασμένου» δέρματος και άλλων σημείων γήρανσης.

Οι ακτίνες UVB βλάπτουν την άνω επιφάνεια του δέρματος και αποτελούν την κύρια αιτία ενός ηλιακού εγκαύματος. Και οι δύο προκαλούν καρκίνο του δέρματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions