Health Solutions Network

kalogirou

Παριζιάνος γιατρός αποκαλύπτει γιατί οι Γαλλίδες είναι αγέραστες

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
healthsolutions

Γιατί άραγε ο μέσος όρος ηλικίας των Γαλλίδων είναι δύο χρόνια πιο πάνω από ότι της μέσης Ευρωπαίας; Τι είναι αυτό που κάνει τη γαλλική γοητεία συνώνυμη της διαχρονικής κομψότητας; Και πάνω από όλα, γιατί οι Γαλλίδες μεγαλώνουν και όμορφα και καθυστερημένα; 

Τις απαντήσεις δίνει ένας δημοφιλής Παριζιάνος χειρούργος, ο Michel Cymes, ο οποίος φροντίζει για την υγεία και την ομορφιά κάθε πελάτισσάς το, έχοντας μερικές βασικές αρχές τις οποίες αναλύει και στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες «Live Better and Longer». Ποιοι είναι λοιπόν οι χρυσοί του κανόνες;

1. Να τρώτε περισσότερο σκόρδο. Οι Γάλλοι αγαπούν πολύ το σκόρδο και εκτός των γευστικών του δυνατοτήτων τα οφέλη του είναι πολλά και γνωστά, με την αντιγήρανση λόγων των αντιοξειδωτικών συστατικών μέσα σε αυτά.

2. Επενδύστε σε ένα ζευγάρι καλά γυαλιά ηλίου. Ο Cymes υποστηρίζει πως τα μάτια και το δέρμα γύρω από αυτά είναι ιδιαίτερα λεπτό και χρειάζεται συνεχή προστασία με πολύ καλής ποιότητας γυαλιά. Το αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι το θεωρεί αυτονόητο…

3. Προσοχή στο décolletage: Το ντεκολτέ, δλδ. το στήθος και η περιοχή μέχρι το λαιμό, χρίζει μεγάλης προσοχής. Δέρμα ευαίσθητο που εκτίθεται συνεχώς στο ήλιο, περισσότερο από άλλα σημεία και χρειάζεται σχολαστικότητα και φροντίδα. Έτσι λοιπόν, καθημερινά πρέπει να φροντίζουμε για την ενυδάτωση και την αντηλιακή του προστασία χωρίς να παραλείπουμε συχνά την απολέπιση.

4. Προτιμήστε τη γυμναστική στο νερό. Το κολύμπι και οι ασκήσεις μέσα στο νερό μπορούν να φανούν θαυματουργά. Προφυλάσσουν από την οστεοπόρωση και τη μύωση οστικής μάζας, ενώ βοηθούν την καρδιά χωρίς επιβαρύνσεις.

5. Αλλάξτε το μαξιλάρι σας. Βρείτε το κατάλληλο που θα στηρίζει την σπονδυλική σας στήλη. Φροντίστε για τη συχνή του καθαριότητα επίσης.

6. Πάρτε στα σοβαρά τα γεύματά σας. «Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου» είπε ο Ιπποκράτης. Ένα γεύμα δεν είναι απλή υπόθεση, πρέπει να είναι υγιεινό και δοσμένο στον οργανισμό τη σωστή ώρα. Πολλές ώρες αφαγίας π.χ. είναι εγκληματική ενέργεια στην υγεία και τον μεταβολισμό μας.

7. Να καθαρίζετε σχολαστικά το ψυγείο σας μια φορά το μήνα. Ποιος το κάνει αυτό; Κι όμως, ο Michel Cymes το θεωρεί απαραίτητο και μάλιστα συστήνει να το καθαρίζουμε φυσικά, με ξύδι, πετώντας τα τρόφιμα που έχουμε ξεχάσει εκεί, πάνω από 15 ημέρες κι αυτό γιατί οι μικροοργανισμοί που συσσωρεύονται είναι βλαβεροί για τον οργανισμό μας.

8. Να πίνετε σπανιότερα αλκοόλ, αλλά να το απολαμβάνετε. Η συμβουλή του είναι να προτιμάτε το καλό κρασί και να πίνετε ένα ποτήρι δύο φορές την εβδομάδα αργά και απολαυστικά.

9. Σταματήστε να αισθάνεστε ένοχες γιατί δεν είστε τέλειες. Ο αγώνας της τελειότητας καταλήγει σε αποτυχία σύμφωνα με τον Cymes. Συστήνει μάλιστα να θυμόμαστε 3 συγκεκριμένα πράγματα: Κανείς δεν είναι τέλειος, η διαφορετικότητά μας μάς κάνει ενδιαφέροντες και πως ο κόσμος είναι πολύ περίπλοκος κι όχι απλά καλός ή κακός.

Για το τέλος κρατήσαμε την ουσιαστικότερη συμβουλή αντιγήρανσης και ισορροπίας «Εάν θέλετε να ζήσετε περισσότερο, αρχίστε να ζείτε». 

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2021 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions