Health Solutions Network

Πάρτε πίσω το νεανικό σας σώμα με μια και μόνο επέμβαση

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017
healthsolutions

Κι όμως υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις το σώμα σου πίσω! Ναι, εκείνο που είχες πριν πάρεις και χάσεις πολλά κιλά. Ή το σώμα που είχες πριν την ή τις εγκυμοσύνες σου.

Ένα πακέτο που περιλαμβάνει συνδυασμό δύο διαφορετικών επεμβάσεων σε ένα χειρουργείο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη γυναίκα που θέλει να επιστρέψει στις ιδανικές της αναλογίες. Προσπαθώντας μέσα από σωστή διατροφή και καθημερινή άσκηση να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης ή αυτά που πήρες τα τελευταία χρόνια χωρίς να το καταλάβεις και να πολεμήσεις την χαλάρωση συνήθως συνειδητοποιείς ότι η μάχη αυτή είναι δύσκολη ή δεν “κερδίζεται “ εύκολα. Αυτό το αίσθημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονο μεταξύ των γυναικών που έχουν γεννήσει και βλέπουν το σώμα του τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που είχαν πριν την εγκυμοσύνη ή στις γυναίκες που έχουν χάσει πολλά κιλά μετά από δίαιτα.

Μommy make over

Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός ή παραπάνω παιδιών αν και είναι ένα ευτυχές γεγονός που οδηγεί μια γυναίκα στην ολοκλήρωση, μπορεί να φέρει δραστικές αλλαγές στο σώμα της με πολλούς και διάφορους τρόπους. Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς, στήθη που χάνουν όγκο και αρχίζουν να πέφτουν, υπερβολική εναπόθεση λίπους στους μηρούς, στην περιφέρεια και στην κοιλιά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αφορούν τις γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδιά. Για αυτούς τους λόγους πολλές γυναίκες αποφασίζουν να προχωρήσουν σε αυτό που ονομάζεται, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη , ‘Mommy makeover”. Αυτός ο όρος αναφέρεται σε μια σειρά από επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν όλες μαζί στο ίδιο χειρουργείο ή σταδιακά σε δύο χειρουργεία εάν κριθεί απαραίτητο. Αυτή η σειρά επεμβάσεων συνήθως περιλαμβάνει κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση ή λιπογλυπτική, ανόρθωση μαστών και αυξητική στήθους. Το πόσες και ποιές επεμβάσεις θα γίνουν το συναποφασίζουν η γυναίκα και ο πλαστικός χειρουργός.

Όχι μόνο για μαμάδες!

Ο συνδυασμός δύο επεμβάσεων σε ένα χειρουργείο δεν αφορά, όμως, μόνο τις γυναίκες που έχουν γεννήσει. Αν κάνεις δίαιτα και έχεις χάσει πολλά κιλά ή έχεις κάνει κάποια βαριατρική επέμβαση είναι πολύ πιθανό να βρεθείς αντιμέτωπη με το πρόβλημα της χαλάρωσης σε σημεία όπως η κοιλιά και το στήθος. Αυτό σημαίνει ότι ανήκεις κι εσύ στην ομάδα που μπορεί να επωφεληθεί από τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής και τις «δύο σε ένα» επεμβάσεις. Κι όταν λέμε «δύο σε ένα» εννοούμε δύο επεμβάσεις σε ένα χειρουργείο.

Συνδυασμός 2 επεμβάσεων

Πολλές γυναίκες υποψήφιες για κοιλιοπλαστική είναι σε καλή φυσική κατάσταση, έχουν  δηλαδή χάσει αρκετά κιλά μετά την εγκυμοσύνη ή λόγω δίαιτας ή βαριατρικής επέμβασης, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές τους το μεσαίο τρίτο του σώματος τους

παραμένει προβληματικό σε σχέση με το άνω και κάτω μέρος. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται εκτός από κοιλιοπλαστική και επέμβαση αυξητικής στήθους, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκαίες και οι δύο επεμβάσεις για να επιτευχθεί η αρμονία και η ισορροπία στο σώμα της γυναίκας. Αυτό που χρειάζεται να ξέρει μια γυναίκα είναι ότι ο συνδυασμός της αυξητικής στήθους με την κοιλιοπλαστική σε ένα χειρουργείο είναι εφικτός. Τα πλεονεκτήματα της συνδυαστικής επέμβασης είναι λιγότερη συνολικά περίοδος ανάρρωσης, μικρότερο κόστος (αναισθησία, κλινική), μικρότερη περίοδος αποχής από τη δουλειά και διαταραχής της οικογενειακής ζωής. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ο συνδυασμός των δύο επεμβάσεων είναι ασφαλές να γίνει εάν η συνολική διάρκειά τους πρόκειται να κρατήσει μέχρι 5-6 ώρες. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί η λιπογλυπτική ή η λιπαναρρόφηση με την κοιλιοπλαστική ή την αυξητική στήθος. Οι νέες μέθοδοι λιπογλυπτικής, εξάλλου, γίνονται γρήγορα και ανώδυνα. Ανάλογα, όπως είπαμε, με το συνδυασμό των επεμβάσεων αποφασίζεται αν θα χρειαστούν ένα ή δύο χειρουργεία.

Μάθε πως γίνεται

Κοιλιοπλαστική

Κατά την επέμβαση αφαιρείται το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και διορθώνεται το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα. Η επέμβαση γίνεται μέσω μιας τομής “μπικίνι” που καλύπτεται από το εσώρουχο. Στις εκτεταμένες κοιλιοπλαστικές μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια ενώ στην μίνι-κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής. Στην κλασική κοιλιοπλαστική υπάρχει και μία τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που δίνει την δυνατότητα να βελτιωθεί το αποτέλεσμα σημαντικά καθώς είναι σημαντικό για την επίτευξη “φυσικού” αποτελέσματος να αποφευχθεί η δημιουργία στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Για την επίτευξη του καλύτερου και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται μία τεχνική που ονομάζεται “εσωτερικός κορσές” με σκοπό τη διόρθωση της χαλάρωσης και ανάδειξης των κοιλιακών μυών με μόνιμο αποτέλεσμα. Επίσης χρησιμοποιείται μια σειρά από μη απορροφίσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και 2 ή 3 σειρές από τα ίδια ράμματα οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό να γίνει όσο γίνεται πιο επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα είναι εφικτή η επέκταση προς τα πλάγια ώστε να διορθωθεί η μέση αποτελεσματικά και να επιτευχθεί ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Έτσι , δημιουργείται αυτό που αποκαλείται μόνιμος εσωτερικός κορσές παρέχοντας στην γυναίκα στενή και ελκυστική μέση.

Αυξητική στήθους

Μπορεί να γίνει με ενθέματα σιλικόνης ή με μεταμόσχευση λίπους από άλλο μέρος του σώματος. Η κατάλληλη τεχνική έχει να κάνει με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας (μέγεθος, σχήμα, πτώση) και την ύπαρξη ή όχι κατάλληλου λίπους σε άλλες περιοχές του σώματός της. Οι τομές και στις δύο περιπτώσεις είναι εξαιρετικά μικρές και μετά από λίγο καιρό δεν φαίνονται. Τα ενθέματα σιλικόνης ανάλογα με την ποιότητα των ιστών στο θωρακικό τοίχωμα τοποθετούνται πίσω από τον μαστό ή πίσω από τον μυ ή συνδυαστικά (dual plane technique). Πολλές φορές είναι απαραίτητο να γίνει ταυτόχρονα και ανόρθωση του στήθους εάν υπάρχει μεγάλη πτώση και χαλάρωση.

Τι να θυμάσαι

Οι πλαστικές επεμβάσεις δεν αποτελούν λύση για όλα τα προβλήματα του παραπανίσιου  λίπους και βάρους, παρόλο που δίνουν τη δυνατότητα στη γυναίκα που έχει αποκτήσει παιδιά ή έχει χάσει πολλά κιλά και δυσκολεύεται να επανέλθει στις προηγούμενες αναλογίες της να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση της αποκτώντας πιο αρμονικές καμπύλες σώματος. Η σωστή διατροφή και η γυμναστική παραμένουν απαραίτητες συντεταγμένες για την επίτευξη και διατήρηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός (www.athensplasticsurgery.gr), τηλ. Επικοινωνίας 210 89 43 033

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions