Health Solutions Network

Αμυγδαλωτά, η παραδοσιακή συνταγή

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
healthsolutions

Το νοστιμότερο γλύκισμα που συνοδεύει τις χαρές σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Υλικά

600 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα (αγοράζουμε περίπου 700 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά και ανάλατα με τη φλούδα τους τα οποία ασπρίζουμε μόνοι μας)

150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

75 ml ανθόνερο

Επιπλέον ανθόνερο για να βρέχουμε τα χέρια καθώς τα σχηματίζουμε

Επιπλέον ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και ρίχνουμε εκεί τα αμύγδαλα. Τα αφήνουμε περίπου 5  λεπτά να βράσουν και να φουσκώσει η φλούδα τους και τα στραγγίζουμε. Ζεστά όπως είναι τα ξεφλουδίζουμε και ζυγίζουμε 600 γραμμάρια τα οποία είναι και αυτά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Τα αφήνουμε απλωτά σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας για περίπου 3-4 ώρες ώστε να στεγνώσουν από την υγρασία τους.

Κατόπιν βάζουμε λίγα λίγα αμύγδαλα στο μούλτι μας και τα τρίβουμε όσο περισσότερο γίνεται. Τοποθετούμε τα τριμμένα αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ανθόνερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να προκύψει  μια ζύμη υγρή που να μπορεί όμως να πλάθεται.

Βρέχουμε τα χέρια μας με ανθόνερο. Παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης στις παλάμες  μας και πλάθουμε σε μικρή μπάλα.

Όταν τελειώσουμε βουτάμε ένα – ένα μέσα σε ένα πιάτο γεμάτο με ζάχαρη άχνη και το ρολάρουμε προσεκτικά για να μην σπάσει.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions