Health Solutions Network

Ψωμάκι μαργαρίτα - Κάν'το μόνος σου

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020
healthsolutions

Υλικά

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

120 ml νερό, χλιαρό

110 γρ. μέλι

60 ml γάλα, χλιαρό

9 γρ. μαγιά, ξερή

2 αυγά, medium

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1+½ κ.γ. αλάτι

1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

Σουσάμι

Εκτέλεση 

Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το μέλι, το μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς (μέχρι να αντέχει τη θερμοκρασία το δάχτυλο μας).

Έπειτα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη.

Ύστερα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα με τη μαγιά, το μείγμα με το γάλα και ζυμώνουμε για 5 λεπτά με το γάντζο σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.

Μόλις είναι έτοιμη, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Αφού φουσκώσει, κόβουμε τη ζύμη σε 16 ίσα μπαλάκια, παίρνουμε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ., τις οποίες έχουμε βουτυρώσει, και τοποθετούμε από 8 μπαλάκια σε κάθε φόρμα σε σχήμα μαργαρίτας.

Κατόπιν, αλείφουμε τα ψωμιά με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με σουσάμι, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα.

Στη συνέχεια, ψήνουμε τα ψωμιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
9Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα ψωμιά να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions