Health Solutions Network

620x90 kontogiannis

Υποδεχτείτε τις γιορτές με λαμπερό και νεανικό δέρμα!

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020
healthsolutions

Ο τελευταίος μήνας της χρονιάς είναι η ιδανική περίοδος για να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας και να υποδεχτούμε το νέο έτος με καλύτερη ψυχολογία. Λίγο πριν τις γιορτές, με γρήγορες και ανώδυνες θεραπείες προσώπου μπορούμε να αποκτήσουμε αισθητά πιο λαμπερό και ξεκούραστο πρόσωπο. Συναντήσαμε στο ιατρείο του, τον πλαστικό χειρουργό κ. Αλέξανδρο Σάντο, ο οποίος μας μίλησε για τις δημοφιλείς θεραπείες που γνωρίζουν παραδοσιακά αυξημένη ζήτηση πριν τις γιορτές, όπως το botox, το υαλουρονικό οξύ και την ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου.

Το botox αποτελεί μια αγαπημένη θεραπεία των γυναικών. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν τόσο διαδεδομένο στους κόλπους των γυναικών;

Το Botox είναι αδιαμφισβήτητα η πιο δημοφιλής αισθητική πρακτική παγκοσμίως αφού αριθμεί περισσότερες από 6 εκατομμύρια θεραπείες κάθε χρόνο. Η δράση του βασίζεται σε μία νευροτοξίνη, γνωστή και ως αλλαντική, ή βοτόλιος τοξίνη, που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum, έναν οργανισμό που βρίσκεται στο φυσικό περιβάλλον σε ανενεργή και μη τοξική κατάσταση.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία με botox;

Tο botox χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική ιατρική ως αντιγηραντική θεραπεία και ενδείκνυται για άτομα που θέλουν να μειώσουν τις ρυτίδες στο πρόσωπό τους, χωρίς χειρουργικό νυστέρι. Συνήθως, εφαρμόζεται για τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο μέτωπο και τα μάτια, ωστόσο μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία ρυτίδες και σε άλλα σημεία του προσώπου όπως γύρω από το στόμα.

Yπάρχει μια κοινή φοβία ότι μετά από το botox, θα αλλάξει η έκφραση του προσώπου μας. Μύθος ή αλήθεια;

Αποτελεί κοινή παρανόηση ο φόβος ότι οι θεραπείες botox αφήνουν ένα ψεύτικο και ανέκφραστο αποτέλεσμα στο πρόσωπο. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να χαλαρώνει προσωρινά τον μυ στον οποίο εφαρμόζεται και όταν χορηγείται υπό ιατρική παρακολούθηση και στις σωστές ομάδες μυών, αναζωογονεί το πρόσωπο, κάνοντας τό να φαίνεται νεότερο και υγιές, δίνοντας ταυτόχρονα ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πόσο διάστημα διαρκούν τα αποτελέσματα;

Αυτό εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής και τον στόχο της θεραπείας (αισθητικής ή ιατρικης φύσης). Συνήθως η διάρκεια του είναι 3 - 4 μήνες για τη λείανση των ρυτίδων και περίπου 6 μήνες για τις ιατρικές καταστάσεις, όπως η υπεριδρωσία.

Πέρα όμως, από το botox πολλές γυναίκες προβαίνουν σε θεραπείες με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Τι είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ και που εδράζεται η αποτελεσματικότητά του;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία γλυκοζαμινοπρωτείνη, μία βασική ουσία του ανθρώπινου σώματος που μεταξύ άλλων, βοηθάει το δέρμα να φαίνεται νεανικό και σφριγηλό, καθώς έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας.

Η ικανότητα του υαλουρονικού οξέος να διατηρεί τη νεανική όψη του δέρματος έγκειται στην ιδιότητα του να αναπληρώνει την φυσική υγρασία των ιστών. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι ένα γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να χωρέσει έως και έξι λίτρα νερού. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν πρόκειται για τη γήρανση του δέρματος, καθώς το στοιχείο που κάνει το δέρμα μας να φαίνεται νεανικό είναι η ικανότητά του να διατηρεί ισορροπημένη ποσότητα υγρασίας. Καθώς γερνάμε, το δέρμα μας χάνει την ιδιότητα του αυτή και σταδιακά «σπάει».

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται αυτή η θεραπεία;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω, όταν     αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές έκφρασης. Στις ηλικίες αυτές, οι θεραπείες με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορούν να αναπληρώσουν εγκαίρως τις απώλειες, προλαμβάνοντας τα σημάδια γήρανσης πριν εμφανιστούν.

Ασφαλώς, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ βρίσκει εφαρμογή και σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπου έχουν δημιουργηθεί ρυτίδες έκφρασης ή υπάρχει εμφανής χαλάρωση, καθώς μπορεί να επαναφέρει την λάμψη και τη νεανική όψη του προσώπου μας.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξαρτήτως ηλικίας για να τονίσουμε και να βελτιώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως τα χείλη και τα ζυγωματικά, επιτυγχάνοντας μία νεανική αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος;

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι εγκεκριμένα και ιατρικά ελεγμένα, ώστε να μην προκαλούν αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις στο δέρμα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα κορυφαία αποτελέσματα.

Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος και η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή τη μέθοδο αντιγήρανσης.

Η μεσοθεραπεία, αν και ως μέθοδος είναι γνωστή ήδη από το 1958, τα τελευταία 30 χρόνια εφαρμόζεται ευρέως στην αισθητική ιατρική, επιτυγχάνοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε θεραπείες αντιγήρανσης.

Συγκεκριμένα, η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου, χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει τα σημάδια της γήρανσης στη ρίζα τους, χορηγώντας τις δραστικές ουσίες στο κατώτερο χόριο της επιδερμίδας, το οποίο δεν είναι εφικτό να βελτιωθεί με τη χρήση αντιγηραντικών προϊόντων και καλλυντικών.

Πόσο αποτελεσματική είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία;

Εκτός από την χορήγηση των κατάλληλων ουσιών, οι βελόνες που φτάνουν στο χόριο προκαλούν πολλαπλούς ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς, οι οποίοι έχουν ως στόχο να κινητοποιήσουν το μηχανισμό επούλωσής του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία μικρή αιμορραγία τοπικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία ωστόσο διεγείρει την παραγωγή αυξητικών κυτταρικών παραγόντων και κολλαγόνου, αλλά και την ενεργοποίηση των ινοβλαστών, οδηγώντας σε ολική αναδόμηση των ιστών.

Έτσι πρακτικά, στην προσπάθεια του να επουλώσει τους μικροτραυματισμούς που προκλήθηκαν, το δέρμα επουλώνει παράλληλα και τα σημάδια της γήρανσης. Ωστόσο, για να είναι ορατά τα αποτελέσματα και να επιτευχθεί μία σωστή παραγωγή κολλαγόνου, απαιτούνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Αυτή η θεραπεία αφορά και νέες γυναίκες;

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου δεν αφορά μόνο μεγάλες γυναίκες, αλλά και νέες κοπέλες από 25 ετών και άνω που θέλουν να προλάβουν έγκαιρα τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπό τους.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Μπορεί η φράση «μικροτραυματισμοί του χόριου» να ακούγεται αγχωτική, ωστόσο στην πραγματικότητα η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια στο δέρμα μετά την ολοκλήρωση της. Επιπλέον κατά την διαδικασία, χρησιμοποιείται ειδική αναισθητική κρέμα ώστε να εξαλειφθεί ακόμα και η παραμικρή πιθανή ενόχληση από τις βελόνες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με  τον κ. Αλέξανδρο Σάντο στο 6932568881.

santo

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2022 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions