Health Solutions Network

kalogirou

Μπριζ, η ωραία του Βελγίου

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

H λιλιπούτεια Μπριζ  είναι μια μικρή, πανέμορφη πόλη στα βόρεια του Βελγίου. Πρόκειται για μια δημοφιλή ταξιδιωτική επιλογή που είχαν ανακαλύψει πρώτοι οι Βόρειο-Ευρωπαίοι καθώς η ατμόσφαιρά της παλιάς πόλης την κάνουν πραγματικά μοναδική.

Η χρυσή εποχή της πόλης ήταν κατά των 12ο -15ο αιώνα όταν άκμασε η οικονομική δραστηριότητα γύρω από το λιμάνι της ενώ, κατά την διάρκεια της εποχής αυτής, άνοιξε και το Bourse (1309) που κατά πάσα πιθανότητα είναι το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο! Σήμερα το λιμάνι της πόλης εξακολουθεί να είναι το καίριο σημείο της εμπορικής και οικονομικής της ζωής, πλέον μαζί  με τον τουρισμό.

Βurg, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης

Το Burg, η «κεντρική πλατεία» της Μπριζ θα σας μαγέψει με την αρχιτεκτονική της. Εδώ θα βρείτε και το σύμβολο της πόλης το , το Belfort, ένα πανύψηλο καμπαναριό, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα και να ακούσετε τον ήχο από τις  47 καμπάνες που δεν σταμάτησαν να χτυπούν εδώ και αιώνες. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να ανεβείτε και τα 366 σκαλιά που οδηγούν σε αυτές.Οπλιστείτε με υπομονή και δεν θα το μετανιώσετε!

65

Στο κέντρο της πλατείας θα δείτε τα αγάλματα του Jan Breydel και του Pieter de Coninck, των δύο ηγετών μιας βίαιης εξέγερσης κατά των Γάλλων το 1302.

67

Γύρω από το Burg, απλώνεται η Markt, η αγορά της πόλης που συγκεντρώνει πλήθος ντόπιων και επισκεπτών όλη μέρα. Εδώ θα βρείτε μαγαζάκια με τις περίφημες βελγικές σοκολάτες, όμορφα μικρά café και υπαιθρίους πάγκους με πολλά γλυκίσματα.Στο Βέλγιο άλλωστε βρίσκεστε άλλωστε, η σοκολάτα είναι αναπόσπαστο μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας!

Λίγο πιο πέρα  θα συναντήσετε το κεντρικό κανάλι της πόλης, όπου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα από τα βαρκάκια για μια βόλτα εν πλω και να δείτε πολλές, κρυμμένες πλευρές στην  πόλη, που ίσως δεν θα ανακαλύπτατε με τα πόδια. Αξίζει και δεν κοστίζει πολύ.

62

Λίμνη του Minnewater.

Το απόλυτο ρομαντικό σημείο της Μπριζ, με την λίμνη απόλυτη πρωταγωνίστρια σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με μονοπάτια και γέφυρες. Βρίσκεται στην άκρη της πόλης και πριν φτάσετε σε αυτό θα δείτε τα υπόλοιπα αξιοθέατα όπως τη γραφική περιοχή των μουσείων Gruuthuse. Επισκεφθείτε το  Μουσείο Groeninge για να ανακαλύψετε τα σριστουργματα των Βέλγων και Φλαμανδών καλλιτεχνών.

66

Λίγο πιο πέρα θα θαυμάσετε  τον πύργο του Ναού της Παναγίας, που αποτελεί το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης κατασκευασμένο με τούβλα. Εκεί φιλοξενείται το μοναδικό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου που έστειλε εκτός Ιταλίας ο σπουδαίος καλλιτέχνης, την «Παρθένο και το Θείο Βρέφος».

Κινηθείτε και προς τα ανατολικά της πόλης και χαθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια, κάντε στάση σε μια παραδοσιακή μπυραρία ή περπατήστε στις γραφικές πλατείες. Όλη η πόλη είναι μια ζωγραφιά!

68

Αν μάλιστα  καταφέρετε να επισκεφθείτε την Μπριζ τα Χριστούγεννα , τότε θα περάσετε στην κυριολεξία παραμυθένιες γιορτές!

63

Διαβάστε ακόμα στο NewWoman

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions