Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Newsweek», ο Βρετανός πρίγκιπας που ήταν δυστυχώς πολύ μικρός όταν έχασε τη μητέρα του, αποκάλυψε την σκληρή πλευρά του πρωτόκολλου και γιατί κανείς γαλαζοαίματος δεν θέλει τον θρόνο.
«Αν υπάρχει κάποιος στη βασιλική οικογένεια που θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δεν νομίζω», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του πρίγκιπα Χάρ, προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι το κάνουν περισσότερο «για το καλό του λαού».
Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε ακόμη και για την εμπειρία που βίωσε όταν ήταν 12 ετών, ακολουθώντας το φέρετρο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, στην κηδεία της, τονίζοντας ότι από κανένα παιδί δεν θα πρέπει να ζητείται κάτι τέτοιο. «Δεν νομίζω πως θα έπρεπε να ζητείται από κάποιο παιδί να κάνει κάτι τέτοιο, υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Δεν νομίζω ότι θα συνέβαινε σήμερα».
Το 1997, ο Χάρι μαζί με τον πατέρα του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον παππού του δούκα του Εδιμβούργου, τον 15χρονο τότε αδελφό του δούκα του Κέμπριτζ και τον θείο του Τσαρλς Σπένσερ ακολούθησαν την νεκρώσιμη πομπή στους δρόμους του Λονδίνου.
Ο νεαρός πρίγκιπας, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι χρειάστηκε να συμβουλευτεί ειδικό για να αντιμετωπίσει τον θάνατο της μητέρας του, δήλωσε: «Η μητέρα μου είχε μόλις πεθάνει και εγώ έπρεπε να περπατήσω για μεγάλη απόσταση πίσω από το φέρετρό της, περιστοιχισμένος από χιλιάδες ανθρώπους που με κοιτούσαν ενώ εκατομμύρια άλλοι με παρακολουθούσαν από την τηλεόραση».