Health Solutions Network

Όταν η κόρη να ανακοινώνει ξανά και ξανά την εγκυμοσύνη της στην μητέρα της που έχει Αλτσχάιμερ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017
healthsolutions

Χαρακτηρίστηκε γλυκόπικρο αλλά μάλλον είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Το βίντεο που ακολουθεί δίνει μια γερή μπουνιά στο στομάχι και δείχνει την σκληρή όψη της νόσου Αλτσχάιμερ, ακόμη κι όταν φορά χαριτωμένο προσωπείο. 

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο η Christine Stone διαπίστωσε πως είναι έγκυος και πως τον Οκτώβριο θα φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Ανυπομονούσε να μοιραστεί τα νέα με τους αγαπημένους της και να δει τις αντιδράσεις τους.

Την αντίδραση της μητέρας της στο άκουσμα του νέου την είδε και την άκουσε δεκάδες φορές, μιας και η 77χρονη γυναίκα πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ εδώ και 8 χρόνια. Έτσι, λίγο μετά από την ανακοίνωση, εκείνη το ξεχνούσε και η κόρη της στωικά επαναλάμβανε.

«Της το λέω και μετά από δύο με πέντε λεπτά δεν το θυμάται. Είναι σαν να παρακολουθείς ένα παιδί το πρωί των Χριστουγέννων να ξυπνά και να βλέπει να δώρα του ξανά και ξανά και κάθε φορά να ενθουσιάζεται το ίδιο», λέει η 38χρονη γυναίκα.  

 Η Christine έχει βιντεοσκοπήσει δεκάδες από αυτές τις στιγμές, με την ίδια να ανακοινώνει στην 77χρονη μητέρα της πως περιμένει παιδί, τις οποίες συγκέντρωσε σε ένα βίντεο. «Θέλω να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο σχετικά με την ασθένεια. Σίγουρα είναι πολύ γλυκό να βλέπω την μαμά μου να ενθουσιάζεται ξανά και ξανά, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο λυπηρό», λέει η ίδια.   

Όπως εξομολογείται η Christine, το να βλέπει την εξέλιξη της ασθένειας πάνω στην μητέρα της υπήρξε πολύ δύσκολο μέσα στα χρόνια. «Έχει μακροπρόθεσμη μνήμη αλλά η βραχυπρόθεσμη έχει επηρεαστεί πολύ. Όταν της λέω όμως για την εγκυμοσύνη, χαίρεται και χαμογελά κάθε φορά και ρωτάει πότε γεννάω. Είναι γλυκόπικρο και δύσκολο. Ευτυχώς ακόμη αναγνωρίζει εμένα και τον πατέρα μου, οπότε είμαι ευγνώμων», εξηγεί. 

Πριν τέσσερα χρόνια η 77χρονη Setsuko διαγνώστηκε με καρκίνο στο τέταρτο στάδιο και οι γιατροί της έδινα έξι μήνες ζωής, το Αλτσχάιμερ όμως την βοήθησε, σύμφωνα με την κόρη της, να το ξεπεράσει. «Λόγω των κενών μνήμης, δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε. Καταλάβαινε πως δεν νιώθει καλά κι έβλεπε πως χάνει μαλλιά, αλλά δεν καταλάβαινε ότι ήταν άρρωστη. Νομίζω πως αυτό ακριβώς την βοήθησε να αναρρώσει, αφού πάντα είχε καλή διάθεση και χαμογελούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Βασικά, για την ίδια, όντως δεν συνέβαινε τίποτα», λέει η κόρη της. 

«Τώρα ανυπομονώ να γνωρίσει την κόρη μου. Δεν περιμένω να την θυμάται αλλά ξέρω πώς κάθε φορά που θα την συναντά θα ενθουσιάζεται το ίδιο. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα δεν είναι, αφού κάθε φορά θα την γνωρίζει από την αρχή και θα χαίρεται πολύ», καταλήγει η Christine. 

 

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions