Health Solutions Network

kalogirou

Τρόποι για να γνωρίσετε νέο κόσμο και να είστε αρεστοί

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Ας ανακαλύψουμε κάποια βασικά tips, ώστε να γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους όχι μόνο εύκολα, αλλά και ευχάριστα. Όχι μόνο στο ερωτικό κομμάτι, αλλά και σε όλα τα άλλα…

  1. Ανοιχτό μυαλό

Οι περισσότεροι, όταν μπαίνουν σε ένα γεμάτο δωμάτιο, προσέχουν ένα συγκεκριμένο άτομο που φαίνεται ο τύπος τους, και συγκεντρώνουν όλη την προσοχή τους εκεί. Λάθος! Πρέπει να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες, διότι με το να τους κλείνουμε μπλοκάρουμε την είσοδο νέων ατόμων στη ζωή μας. Επιλέξτε την παρέα σας χωρίς να αποκλείετε κανέναν εξ αρχής και σύντομα η θετική σας ενέργεια θα τραβήξει κοντά σας πολλούς καινούριους ανθρώπους.

  1. Το σώμα σας να δείχνει ότι είστε ανοιχτοί

Η γνωστή μας γλώσσα του σώματος, αν και υποσυνείδητα, μεταδίδει πολύ περισσότερα και δυνατότερα μηνύματα από τις λέξεις. Όπου και να βρίσκεστε, αν θέλετε να γνωρίσετε καινούρια άτομα βγάλτε τα ακουστικά σας, αφήστε κάτω το κινητό και υιοθετήστε μια χαλαρή στάση. Αποφύγετε το σταύρωμα των χεριών και τις συσπάσεις των μυών του προσώπου, και παρατηρήστε τους ανθρώπους γύρω σας. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε ποιοι υπάρχουν γύρω σας και να ενθαρρύνετε την επικοινωνία μεταξύ σας.

  1. Διαλέξτε στρατηγικά τη θέση σας στο χώρο

Μια καλά επιλεγμένη θέση είναι αυτή που επιτρέπει την επικοινωνία με όσο περισσότερα άτομα γίνεται. Για παράδειγμα, με μια κεντρική θέση σε κάποιο μπαρ έχετε κόσμο τόσο αριστερά, όσο και δεξιά σας. Αντίθετα, σε κάποιο πάρτι ή εκδήλωση, καλό είναι να βρείτε τη «βάση» σας, όπως μπροστά στον μπουφέ ή σε έναν καναπέ με κάποιους φίλους. Επιλέξτε μια θέση που θα είστε άνετοι και θα δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας, και καινούρια άτομα θα έρχονται κοντά σας.

  1. Χαιρετήστε πρώτοι και σπάστε τον πάγο

Εάν δυσκολεύεστε να είστε οι πρώτοι που θα επικοινωνήσετε με κάποιον, ξεκινήστε σταδιακά. Δοκιμάστε να κοιτάξετε στα μάτια κάποιο άτομο που θέλετε να προσεγγίσετε, ύστερα να χαμογελάσετε, να πείτε «γεια σου», και τέλος να μιλήσετε για λίγο, ξεκινώντας από μια ερώτηση ή ένα σχόλιο. Μην μπλοκάρετε τον εαυτό σας με σκέψεις όπως «τι θα σκεφτούν για μένα;» κ.λπ. Οι περισσότερες από τις ανησυχίες μας υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό μας.

  1. Μοιραστείτε ένα κομμάτι από τον εαυτό σας

Προχωρήστε πέρα από την ψιλοκουβέντα για απλά γεγονότα και ρωτήστε τον άλλον πράγματα με ουσία, ενώ αντίστοιχα εάν σας ρωτήσουν κάτι αποφύγετε τις απρόσωπες απαντήσεις. Έτσι μπορείτε να διατηρήσετε τη συνομιλία ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Οι ανοιχτές ερωτήσεις, όπως «Τι σε φέρνει εδώ;» μπορούν να αποδειχθούν πολύ βοηθητικές.

  1. Δημιουργήστε χημεία

Όσον αφορά τα ερωτικά αισθήματα για κάποιον, τη λεγόμενη «χημεία», θα λέγαμε ότι χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: φυσική, συναισθηματική, εγκεφαλική και πνευματική. Εάν αναλογιστούμε κάθε παράγοντα ξεχωριστά, μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς νιώθουμε για κάποιον. Φυσικά, όσο γνωρίζουμε κάποιον καλύτερα, αυτά τα επίπεδα μπορεί να αλλάξουν, η πρώτη επαφή όμως μετράει αρκετά.

  1. Ψαχτείτε γύρω σας

Κάντε μια λίστα με τις αγαπημένες σας ασχολίες, και ύστερα ψάξτε πώς μπορείτε να τις εξασκήσετε στην περιοχή σας. Για παράδειγμα, εάν αγαπάτε το θέατρο, γραφτείτε σε μια θεατρική ομάδα στην πόλη. Όταν περιβάλλεστε από άτομα με κοινά ενδιαφέροντα ενώ παράλληλα εξασκείτε κάτι που αγαπάτε και είστε καλοί σε αυτό, αναμφίβολα βγαίνει στην επιφάνεια ο καλύτερός σας εαυτός. Απόλυτη επιτυχία!

  1. Προσδιορίστε τον εαυτό σας

Ρωτήστε τα κοντινά σας πρόσωπα για την ειλικρινή τους άποψη για το πρόσωπό σας, ιδίως για εκείνη που σχημάτισαν όταν σας γνώρισαν. Συγκεκριμένα, μπορείτε να τους ρωτήσετε τι ήταν αυτό που τους τράβηξε σε σας, αλλά και εάν υπήρχε κάτι που δεν τους άρεσε ιδιαίτερα, και πώς μπορείτε να το βελτιώσετε. Η κριτική τους μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εποικοδομητική, μιας και θα σας επιτρέψει να εξετάσετε τη συμπεριφορά σας από μια άλλη οπτική πλευρά. Πολλές φορές, πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε στον εαυτό μας, μπορούν να τα δουν άλλα άτομα.

  1. Επιλέξτε προσεκτικά τους φίλους σας

Κανείς δεν πρόκειται να πλησιάσει εσάς και την παρέα σας εάν «φωνάζετε» από μακριά ότι δεν είστε ανοιχτοί σε καινούρια άτομα. Για αυτό, όσο πρόθυμοι κι αν είστε εσείς προσωπικά να γνωρίσετε καινούρια άτομα, αυτό δε θα γίνει εάν βρίσκεστε σε μια παρέα όπου τα υπόλοιπα μέλη δεν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με εσάς. Αφήστε λοιπόν χώρο σε όποιον θέλει να σας γνωρίσει, και φυσικά κάντε τους να νιώσουν άνετα ώστε να παραμείνουν στην παρέα.

Ίσως αυτές οι διαδικασίες, να μη σας βγουν αμέσως αυθόρμητα και να σας φανούν βουνό. Όμως όλα είναι μια συνήθεια, και εάν στ΄αλήθεια το θέλετε, το να μιλάτε σε καινούριους ανθρώπους θα σας βγαίνει τόσο εύκολα και ευχάριστα, όσο και ο αέρας που αναπνέετε!

 

 

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions