Health Solutions Network

Σπυράκια μετά το ξύρισμα; Έτσι θα τα αποφύγετε

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020
healthsolutions

Τα σπυράκια αυτά αποτελούν φλεγμονές, ελαφριά πρηξίματα που συνήθως υποχωρούν μετά από λίγες μέρες και προέρχονται είτε από απότομες κινήσεις κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης, είτε από την έλλειψη ενυδάτωσης της επιδερμίδας στην περιοχή. Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση αυτών παίζει και το ξυραφάκι, που δεν έχει τις λεπίδες που χρειάζεσαι, ή επειδή το χρησιμοποιείς παραπάνω από μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μαζεύονται μικρόβια και βακτήρια.

Step 1: Απολέπιση

Πρόκειται για ένα βήμα που οι περισσότερες από εσάς παραλείπετε, διότι δε θεωρείτε πως είναι σημαντικό. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που γίνεται με την απολέπιση όχι μόνο κάνει πιο εύκολο το ξύρισμα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία της επιδερμίδας πριν προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία. Plus, βοηθάτε στο να εξουδετερωθούν τα μικρόβια και οι ρύποι που φράζουν τους πόρους και τελικά οδηγούν σε αυτά τα ενοχλητικά breakouts.

Step 2: Pre-shave oil

Το ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου να εμφανιστούν σπυράκια και να εγκλωβιστούν μικροσκοπικές τρίχες στους πόρους. «Κλειδώστε» την υγρασία στο σώμα σας και προετοιμάστε το δέρμα σας για ένα ομαλό ξύρισμα, εφαρμόζοντας ένα pre-shave έλαιο, που θα ενυδατώσει απόλυτα την επιδερμίδα σας.

Step 3: Καθαριότητα

Δεν είναι ασυνήθιστο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα μικρόβια και οι ρύποι να παγιδευτούν στο ξυραφάκι σας. Ο καθαρισμός του είναι ζωτικής σημασίας! Πριν και μετά το ξύρισμα, λοιπόν, ξεπλύνετε το ξυραφάκι σας με ζεστό νερό και σκουπίστε το πολύ καλά με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι ή σπρέι. Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ξυραφάκι για περισσότερο από μία εβδομάδα, γιατί διαφορετικά είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια.

Step 4: Shaving cream

Φυσικά, θα γνωρίζετε ότι δε γίνεται να προχωρήσετε στη shaving διαδικασία δίχως να εφαρμόσετε πρώτα έναν αφρό ξυρίσματος. Βοηθά στο να γλιστρήσει το ξυραφάκι καλύτερα στην επιδερμίδα και μειώνει τις πιθανότητες να ερεθιστεί, να κοπείτε ή να εμφανίσετε ανεπιθύμητα breakouts.

Step 5: Ενυδάτωση

Μόλις τελειώσετε το ξύρισμα, ενυδατώστε το δέρμα σας με μια κρέμα σώματος. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της όλης διαδικασίας για την πρόληψη των αντιαισθητικών breakouts. Αρχικά, στεγνώστε απαλά την επιδερμίδα σας, εφαρμόστε ένα προϊόν που περιέχει κατά προτίμηση shea butter -είναι σούπερ ενυδατικό και μυρίζει θεϊκά- και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στους ερεθισμούς, αποφύγετε τις φόρμουλες που περιέχουν αλκοόλ, parabens ή άρωμα.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions