Health Solutions Network

Ο Έλληνας επιστήμονας που επανάφερε τη γονιμότητα σε γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
healthsolutions

Η πρωτοποριακή τεχνική που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε για πρώτη φορά ο γυναικολόγος Δρ Κώστας Σφακιανούδης το 2015 έχει οδηγήσει περισσότερες από 1000 γυναίκες που βρίσκονταν στο κατώφλι της εμμηνόπαυσης ή μετά από αυτήν να επαναφέρουν τόσο την έμμηνο ρύση τους όσο και τη γονιμότητά τους.

Το βασικότερο όμως είναι ότι πολλές από αυτές τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση, με ελάχιστες ελπίδες να αποκτήσουν παιδί, πλέον μπορούν να  γίνουν μητέρες χάρη σε αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο του Έλληνα γιατρού και μάλιστα με δικά τους ωάρια και όχι με αυτά μιας δότριας.

Η καινοτόμα μέθοδος

Η πρωτοποριακή τεχνική στηρίζεται στην έγχυση κατάλληλα επεξεργασμένων αιμοπεταλίων της ίδιας της ασθενούς με «κουρασμένες» ωοθήκες, με αποτέλεσμα οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση ή όσες είναι πλέον μεταεμμηνοπαυσιακές να μπορούν να  παράγουν ξανά δικά τους ωάρια! Η επιστημονική ομάδα συλλέγει αίμα από την ασθενή και μετά από φυγοκέντρησή του, απομονώνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, το οποίο εγχύεται απευθείας στις ωοθήκες και στη μήτρα.

Το έναυσμα για την ανάπτυξη της μεθόδου του κορυφαίου γιατρού ήταν μια ασθενής 45 ετών που είχε μπει στην εμμηνόπαυση από τριετίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Σφακιανούδη «η συγκεκριμένη ασθενής μου ζητούσε επίμονα να κάνω ό,τι περνά από το μυαλό μου ώστε να προσπαθήσω να αναζωογονήσω τις ωοθήκες της. Έξι μήνες έπειτα από την εφαρμογή της μεθόδου, η ασθενής μου έκανε όντως ωορρηξία».

Μέχρι σήμερα πάνω από 1000 γυναίκες έχουν ωφεληθεί

Πάνω από 1000 γυναίκες έχουν υποβληθεί τα τελευταία 4 χρόνια στη συγκεκριμένη διαδικασία, «με την πλειονότητά τους να ενδιαφέρεται κυρίως για την ευεργετική επίδραση της τεχνικής στην παράταση της περιόδου και στη διατήρηση της εμμηνορρυσίας και λιγότερο στη διατήρηση της αναπαραγωγικής της δυνατότητας».

Πιθανώς το πλάσμα του αίματος «αφυπνίζει» τα βλαστικά κύτταρα των ωοθηκών, «ενθαρρύνοντάς» τα έτσι να παράγουν ωάρια. Επειδή, όμως, δεν είναι καν σίγουρο ότι τέτοια βλαστοκύτταρα υπάρχουν στις ωοθήκες, μια εναλλακτική εξήγηση είναι το πλάσμα το ίδιο να περιέχει βλαστικά κύτταρα που μεταφέρει στις ωοθήκες.

40 μωρά έχουν έλθει στη ζωή χάρη σε αυτή τη μέθοδο

Ως τώρα, έχουν γεννηθεί 40 παιδιά παγκοσμίως χάρη στη μέθοδο, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο δρ Κώστας Σφακιανούδης, όταν ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί με την τεχνική γονιμότητας που έχει αναπτύξει αισθάνθηκε μια απίθανη ικανοποίηση και σεβασμό απέναντι σε ένα πραγματικό θαύμα.

Δείτε ΕΔΩ μαρτυρίες ασθενών του κου Σφακιανούδη

Τα πρώτα περιστατικά γυναικών που γέμισαν αισιοδοξία την ελληνική ομάδα

Μέχρι σήμερα δεκάδες γυναίκες, όπως προαναφέρθηκε, κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί χάρη σε αυτή τη μέθοδο. Από τις πρώτες γυναικείες ιστορίες αναφέρουμε αυτή μιας 40χρονης Γερμανίδας, η οποία προσπαθούσε για πάνω από έξι χρόνια να κάνει δεύτερο παιδί ενώ είχε κάνει έξι ανεπιτυχείς προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τελικώς υπεβλήθη σε αυτήν την πειραματική θεραπεία στην Αθήνα και επέστρεψε στη Γερμανία. Εκεί, μετά από μια νέα θεραπεία υπογονιμότητας, απελευθέρωσε τρία δικά της ωάρια, δύο από τα οποία μπορούσαν να γονιμοποιηθούν εξωσωματικά. Τελικά, ένα γονιμοποιημένο έμβρυο εισήχθη στη μήτρα της.  Η δεύτερη γυναίκα, μια 39χρονη από την Ολλανδία, η οποία δεν είχε εμμηνορρυσία για τέσσερα χρόνια και εμφάνιζε όλα τα άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, επίσης υπεβλήθη την πειραματική θεραπεία στην Αθήνα και, μετά από ένα μήνα, άρχισε να έχει ξανά εμμηνορρυσία. Στη συνέχεια, έκανε εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ολλανδία με δικά της ωάρια.

Οι ανθρώπινες ιστορίες όμως κάθε ημέρα πολλαπλασιάζονται ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε συνδυασμό με την κατάψυξη ωαρίων, η μέθοδος του Έλληνα γιατρού μπορεί να επεκτείνει την αναπαραγωγική ηλικία των γυναικών, καθώς «η κρυοσυντήρηση ωαρίων έχει βέβαια τον πρώτο λόγο στη διατήρηση της γονιμότητας, αλλά και η χρήση του πλάσματος μπορεί να έχει έναν επιπλέον επικουρικό ρόλο καθιστώντας την ισχυρό σύμμαχο της γονιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.sfakianoudis.gr ή επικοινωνήστε με το κ. Σφακιανούδη Κωνσταντίνο, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος ,στο 210- 6565112

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions