Health Solutions Network

Τα μυστικά της προστασίας απο τον ήλιο και τη φωτογήρανση

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015
Καπελλάρη Αργύρη - Μάργκη

Καπελλάρη Αργύρη - Μάργκη
Δερματολόγος

Γνωρίζουμε ότι η αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινιβολία προκαλεί φωτογήρανση και καρκίνους στο δέρμα. Ιδίως σε μια χώρα με ηλιοφάνεια σαν την Ελλάδα που ο ήλιος μας βρίσκει σχεδόν όλο το χρόνο.

Τα πρώτα σημάδια της φωτογήρανσης είναι οι πανάδες, οι ευρυαγγείες και οι μόνιμες ψιλές ρυτίδες. Μια νέα μελέτη που κράτησε 4 χρόνια και δημοσιεύτηκε  πρόσφατα  στο έγκυρο “Annals of Internal Medicine”, δείχνει ότι η σωστή χρήση του αντιηλιακού μειώνει την φωτογήρανση κατά 24%.

Το αντιηλιακό είναι φάρμακο στην ουσία για αυτό προτίμουμε επώνυμα φαρμακευτικά προϊόντα, το αναεώνουμε κάθε τρεις ώρες και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε περσινά αντιηλιακά. Διαλέγουμε τον τύπο του αντιηλιακού με βάση τον τύπο του δέρματος και τον φωτότυπό μας. Ευαίσθητοι στον ήλιο είναι τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, άνθρωποι με αυτοάνοσα νοσήματα και άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μάτια που καίγονται και κοκκινίζουν στον ήλιο.

Προστασία ισχυρή τώρα το καλοκαίρι από το οξειδωτικό στρες του ήλιου είναι η ενέσιμη ιατρική μεσοθεραπεία. Χρησιμοποιώντας ισχυρά αντιοξειδωτικά κοκτέιλ σε συνδυασμό με μη διασταυρωμένο υαλουρονικό, δίνουμε πίσω στο δέρμα υγρασία και αυξάνουμε την άμυνά του.

Από την πρώτη συνεδρία μειώνονται οι ψιλές γραμμές και φαίνεται πιο λαμπερό το δέρμα. Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τα αμινοξέα, τα συνένζυμα  και το υαλουρονικό οξύ είναι το ιδανικό κοκτέιλ για τους ινοβλάστες στο δέρμα για να κάνουν παραγωγή κολλαγόνου και σύσφιξη. Απλή κρέμα αναισθητική πριν τη συνεδρία και μετά ήπια ερυθρότητα για μια μέρα. Ένας κύκλος 3-4 συνεδριών μέσα στο καλοκαίρι θα προσφέρει την ανανέωση που θέλουμε.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις μικροσκοπικές  ενέσεις, μια καινούρια τεχνολογία υγρού πλάσματος  που δημιουργεί νανοπεπτίδια βοηθά στην διαπερότητα των ουσιών βαθιά μέσα στο δέρμα μας  χωρίς ερεθισμό.

Μια άλλη θεραπεία ενάντια στη φωτογήρανση που γίνεται άφοβα μέσα στο καλοκαίρι  είναι η Fractional ραδιοσυχνότητα με το Venus ViVa και  το Scarlet. Η νέα αυτή τεχνολογία προστατεύει την επιδερμίδα κάνοντας μικροεξάχνωση  και στη συνέχεια  δίνει την ενέργεια  βαθιά όσο θέλω στο χοριο για παραγωγή κολλαγόνου.

Έτσι σταδιακά φεύγουν ρυτίδες, ουλές, πανάδες. Το δέρμα γίνεται πιο σφιχτό, πιο λείο. Ο ερεθισμός με την μορφή κοκκινίλας είναι μόνο για μια μέρα και μικρή ξηρότητα για 3-4 ημέρες. Δεν επηρεάζεται από τον ήλιο, ακόμα και τα ευαίσθητα δέρματα μπορούν να ωφεληθούν και σε δύσκολες περιοχές όπως μάτια, λαιμός, ντεκολτέ. Χρειάζονται συνήθως 3-4 συνεδρίες ανά μήνα και το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά και μόνιμα.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μας περιμένει να το απολαύσουμε. Ας φροντίσουμε με τους ασφαλέστερους τρόπους το δέρμα μας και κατ’επέκταση τον εαυτό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα. Καπελλάρη Αργυρή – Μάργκη, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο στο τηλ. 210 7246452

Διαβάστε επίσης από την κα Καπελλάρη:

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions