Health Solutions Network

Τι να προσέξω στο ντεμακιγιάζ προσώπου και ματιών

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
healthsolutions

Ο καθαρισμός του προσώπου αλλά και το ντεμακιγιάζ θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας για να αναπνέει η επιδερμίδα και να προστατεύεται από ερεθισμούς.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι η πρώτη κίνηση που κάνουμε στην αρχή της ημέρας και το ντεμακιγιάζ είναι η πρώτη κίνηση που κάνουμε στο τέλος της μέρας. Είναι σημαντικό  να γνωρίζετε ότι καθαρισμός και ντεμακιγιάζ δεν «συναντιούνται» πάντοτε σε ένα προϊόν και εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Η σημασία του ντεμακιγιάζ είναι σπουδαία, καθώς στοχεύει στην αφαίρεση του μακιγιάζ που επικάθεται στην επιδερμίδα για ώρες, μαζί με τους ρύπους, τον ιδρώτα, τη σκόνη. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, ο χρόνος που θα αφιερώσετε για να κάνετε σωστό ντεμακιγιάζ είναι χρόνος που ουσιαστικά «επενδύετε» στην ομορφιά της επιδερμίδας σας.

Το ντεμακιγιάζ είναι μία διαδικασία που ακολουθείται για να απομακρύνουμε τη λιπαρότητα, τα προϊόντα του make up,τους ρύπους αλλά και τις σκόνες της ατμόσφαιρας. Δίνει δροσιά και ανακούφιση στο δέρμα, καθώς το βοηθάει να αναπνεύσει δίνοντάς του μία ωραία και υγιή εμφάνιση.

Τι να προσέξετε στον καθαρισμό

Σύμφωνα με μακροχρόνιες δερματολογικές έρευνες και μελέτες, ο καθαρισμός με προϊόντα που περιέχουν σκληρά επιφανειοδραστικά μπορεί να οδηγήσει σε αντίστροφα αποτελέσματα από τα επιθυμητά για την υγεία και την όψη της επιδερμίδας. Τα σκληρά επιφανειοδραστικά, όπως το απλό σαπούνι, έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν την δομή των πρωτεϊνών και των λιπιδίων της κεράτινης στιβάδας αλλά και να απομακρύνουν τα υδατοδιαλυτά αμινοξέα τα οποία αποτελούν τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες, ΝΜFs, της επιδερμίδας.

Επιπλέον, το αλκαλικό pH των σκληρών επιφανειοδραστικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση των κερατινοκυττάρων η οποία επιτρέπει να εισέρχονται τα εκάστοτε καθαριστικά προϊόντα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας προκαλώντας δυνητικά βιοχημικές αντιδράσεις όπως ερεθισμούς ή ενοχλήσεις. Συμπερασματικά, εάν δεν γίνει προσεκτική επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για την καθημερινή ρουτίνα ντεμακιγιάζ και καθαρισμού του προσώπου, είναι πιθανό η επιδερμίδα να ατονήσει, να αφυδατωθεί, να χάσει την ελαστικότητα της και να αποκτήσει θαμπή όψη με ερεθισμούς και ερυθρότητα.

O καθαρισμός των ματιών

Σεβόμενοι τον σπουδαίο ρόλο και την ευαισθησία των ματιών, είναι απαραίτητος ο ήπιος καθαρισμός τους ώστε να απομακρύνονται οι επιβλαβείς ρύποι και να αποφεύγεται η εισχώρηση χρωστικών του μακιγιάζ στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού. Η προσεκτική επιλογή των προϊόντων που προορίζονται για χρήση στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς αυτά θα πρέπει να είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα ώστε να μην προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Η μηχανική του καθαρισμού παίζει επίσης σπουδαίο ρόλο στο να μην αναπτύσσεται υπερβολική τριβή η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και καταστροφή των βλεφαρίδων. Οι βλεφαρίδες είναι σημαντικό να μένουν ενυδατωμένες και ενδυναμωμένες κατά τη διαδικασία του καθαρισμού και όχι να φθείρονται και να καταπονούνται.

Στο ντεμακιγιάζ ματιών τα προϊόντα αποτελούνται κατά βάση από δύο φάσεις, ελαίου και νερού, ενώ διαθέτουν και μικκύλια ικανά να εγκλωβίζουν και να απομακρύνουν τους περιβαλλοντικούς ρύπους από την επιφάνεια του δέρματος. Έπειτα από ανάμειξη των δύο φάσεων, τα λιπαρά στοιχεία διαλυτοποιούν το μακιγιάζ και ενυδατώνουν την επιδερμίδα, ενώ η ενεργή υδατική καθαριστική βάση σε μορφή μικκυλίων, απομακρύνει αποτελεσματικά τα κατάλοιπα και τους ρύπους από το πρόσωπο, χωρίς να απαιτείται ξέβγαλμα.

Καθαρισμός ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας

Στα προϊόντα καθαρισμού, εκτός από τις επιφανειοδραστικές ουσίες, είναι δυνατό να προστεθούν δραστικά συστατικά που θα φροντίσουν στοχευμένα την υγεία και την όψη του προσώπου καθιστώντας την καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού, ρουτίνα επανόρθωσης, αναζωογόνησης και θεραπείας. Στην κατηγορία των δραστικών συστατικών που μπορούν να ενσωματωθούν αποτελεσματικά σε ένα διφασικό νερό καθαρισμού ανήκει το Υαλουρονικό Οξύ το οποίο δημιουργεί ένα παραμένον ενυδατικό φιλμ μετά τον καθαρισμό, η Πανθενόλη η οποία ενδυναμώνει τις βλεφαρίδες και φυσικά έλαια και εκχυλίσματα όπως τα Argan Oil, Chamomile Oil και Cucumber Extract τα οποία καταπραΰνουν και θρέφουν σε βάθος την επιδερμίδα, επιβραδύνοντας τα σημάδια γήρανσης και προστατεύοντας από ερεθισμούς ενώ προσφέρουν και ένα αίσθημα φρεσκάδας και τόνωσης.

Λιπαρό δέρμα

Για παράδειγμα σε ένα λιπαρό δέρμα ταιριάζει ένα γαλάκτωμα καθαρισμού με βάση το O/W που ακολουθείται από μία τονωτική λοσιόν με αλκοόλη 25-30%. Μία άλλη επιλογή για το λιπαρό δέρμα είναι και τα αφρώδη προϊόντα καθαρισμού, τα οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ καθώς έχουν την τάση να απολιπαίνουν υπερβολικά το δέρμα.

Ξηρό δέρμα

Για το ξηρό δέρμα μπορούμε να επιλέξουμε ένα γαλάκτωμα με βάση W/O το οποίο παράλληλα με τον καθαρισμό θα επιφέρει και ενυδάτωση μαζί με μία δροσιστική λοσιόν χωρίς αλκοόλη. Επίσης, οι λιπαρές κρέμες καθαρισμού καθαρίζουν ικανοποιητικά αυτόν τον τύπο δέρματος προσφέροντάς του την απαλότητα που στερείται.

Κανονικό δέρμα

Όσον αφορά το φυσιολογικό τύπο δέρματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις παραπάνω επιλογές, εναλλάξ. Ενώ, ο καθαρισμός του μικτού δέρματος εξαρτάται από την τάση του προς την λιπαρότητα ή την ξηρότητα που παρουσιάζει για αυτό θα διαλέξουμε κάτι ανάμεσα στο γαλάκτωμα και το σαπούνι.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions