Health Solutions Network

Μηλόπιτα | Η απόλυτα φθινοπωρινή συνταγή

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021
healthsolutions

Τώρα που φθινοπωριάζει, είναι η ιδανική στιγμή για πιο spicy γεύσεις και συνταγές. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κέικ, ειδικά όταν έχει μήλα και μπαχαρικά για να είναι πιο έντονη η γεύση του;

Το κέικ ξυπνάει παιδικές μας αναμνήσεις και είναι το πιο εύκολο γλυκό που μπορείς να έχεις πάντα στο σπίτι σου. Συνοδεύει τον πρωινό σου καφέ, είναι το τέλειο σνακ για τη δουλειά και το βράδυ είναι ότι πρέπει για μετά το δείπνο. Άσε που μπορείς να το συνδυάσεις με μια μπάλα παγωτό.

Για να σου πετύχει το κέικ πρέπει να ακολουθήσεις με ακρίβεια τις οδηγίες εκτέλεσης, αλλά και τις ποσότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις.

Το φθινόπωρο τα μήλα έχουν την τιμητική τους οπότε γιατί να μην τα αξιοποιήσεις για να φτιάξεις μια λαχταριστή μηλόπιτα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας;

Υλικά

500γρ μήλα

90γρ βούτυρο

120γρ. ζάχαρη

80ml γάλα

4 αυγά

300γρ αλεύρι

20γρ.μπέικιντ πάουντερ

λίγη κανέλα

25ml κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ, την κανέλα με τα μήλα -τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες- και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, έπειτα σιγά-σιγά το γάλα, την κανέλα και μόλις τα αναμείξουμε, βάζουμε το μείγμα σε φόρμα -καλό είναι να προσθέσετε και λίγο λάδι.

Από πάνω βάζουμε τα μήλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Enjoy!

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions