Health Solutions Network

Clafoutis: Η εύκολη τάρτα των Γάλλων με φρούτα

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018
healthsolutions

Ένα πολυταξιδεμένο γλυκό που ξεκίνησε από τη γαλλική επαρχία της Λιμουζίν το 19ο αιώνα και κατέκτησε όλο τον κόσμο με το παράξενο όνομα Clafoutis (κλαφουτί). Γευστικά μοιάζει με φρουτένιο ζουμερό κέικ με διάφορα φρούτα. Κεράσια, μούρα, βερίκοκα είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Υλικά

600γρ. κεράσια (προτιμήστε σφιχτά, μαύρα κεράσια)

3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο

125γρ. ζάχαρη

80γρ. αλεύρι ή αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

3-4 αβγά

2 φλιτζάνια γάλα

1 λοβό βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας)

αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένετε τα κεράσια, τα καθαρίζετε από το κοτσανάκι τους κι αν θέλετε, βγάζετε τα κουκούτσια. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια βανίλια, την κόβετε κατά μήκος με κοφτερό μαχαιράκι και 'ξύνετε' τα σποράκια σε ένα μικρό μπολάκι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Αλείφετε με το βούτυρο τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 24- 26εκ.

Αραδιάζετε μέσα στην ταρτιέρα τα κεράσια -με ή χωρίς κουκούτσι- και τα πασπαλίζετε με τη μισή ζάχαρη. Τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα μπολ τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι ή την πούδρα των αμυγδάλων, το γάλα και τα σποράκια ή το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε καλά με αβγοδάρτη.

Βγάζετε τα κεράσια από το φούρνο και τα περιχύνετε με το μίγμα που ετοιμάσατε. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το φιλέ αμύγδαλου και βάζετε ξανά την ταρτιέρα στο φούρνο. Ψήνετε το κλαφουτί στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και όταν βυθίσετε τη λάμα ενός μαχαιριού, να βγαίνει στεγνή.

Αφήνετε το κλαφουτί να κρυώσει ελαφρά και το σερβίρετε χλιαρό, συνοδεύοντας αν θέλετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια, φρεσκοχτυπημένη σαντιγί ή γιαούρτι.

Επειδή η γυναίκα φροντίζει την εμφάνιση της, κάντε «Like» στη σελίδα του NewWoman.gr και ενημερωθείτε για ότι νέο από το χώρο της ομορφιάς!



Copyright newwoman © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions